Maak het verschil in het leven van een kind

Peter of meter zijn, betekent een bijzondere plaats innemen in het leven van een kind door het een toekomst te bieden. Bij NPH Belgium worden peters en meters ‘WereldOuders‘ genoemd. Een WereldOuder is een persoon die, net zoals een ouder, de noden van een kind beantwoordt en zijn ontwikkeling opvolgt.

De kinderen die geholpen worden door onze organisatie hebben in moeilijke omstandigheden geleefd. Ze hebben standvastigheid nodig, en het idee dat er iemand aan hen denkt, betekent heel veel.

Deze kinderen worden in onze kinderdorpen opgevangen als één grote familie en we doen er alles aan om de broertjes en zusjes van éénzelfde familie bij elkaar te houden. Het is belangrijk dat een kind bij zijn eigen familie kan opgroeien. Daarom steunen wij ook kinderen die bij hun eigen familie wonen.

Voor €1 per dag of minimum €30/maand (€16,5/maand na fiscale aftrek) helpt u ons om een kind een goede opleiding, gezonde voeding en de nodige medische zorg te geven.

Peter of meter worden van een kind is een unieke ervaring die u de mogelijkheid geeft een band te scheppen met een kind in nood. U ontvangt zijn schoolrapport en u kan hem schrijven en hem zelfs gaan bezoeken.

“In 2010, 10 jaar nadat we waren gestopt met het vrijwilligerswerk in het kinderdorp in Bolivia, besloten mijn vrouw en ik om het avontuur van peterschap aan te gaan. Wij zijn nu peters van twee kinderen van dezelfde leeftijd als onze zoon en dochter. Ze zullen samen kunnen opgroeien en evolueren. Het was belangrijk voor ons om onze ervaring met onze kinderen te delen en hen te leren dat het belangrijk is om anderen te helpen. Wij hopen binnenkort het kinderdorp te kunnen bezoeken om onze petekinderen te ontmoeten. “

Yves, peter en oud-vrijwilliger

Ontdek het getuigenis van Aurora, die in ons kinderdorp in Mexico gewoond heeft en die op haar beurt meter geworden is:

Vaak gestelde vragen over het peterschap

Hoeveel kost het peterschap?

U kan WereldOuder worden voor slechts €1 per dag (€30 per maand). Als uw bijdrage groter is dan €40 per jaar, is uw bijdrage fiscaal aftrekbaar en kost ze €16,5 per maand.

Hoe lang duurt het peterschap?

In principe komt er een einde aan het peterschap wanneer uw petekind op zijn eigen voeten staat en vertrekt uit het kinderdorp, of wanneer het de hulp van NPH niet meer nodig heeft. Wij zullen u op de hoogte houden van zijn evolutie tot wanneer hij vertrekt. Indien u, om welke reden dan ook, het peterschap niet kan verderzetten, vragen we u alleen ons hiervan op de hoogte te brengen (liefst schriftelijk). Wij kunnen dan een nieuwe peter of meter zoeken voor uw petekind.

Mag ik mijn petekind schrijven?

Natuurlijk ! De kinderen vinden het leuk om brieven, kaarten en foto’s van hun meter of peter te krijgen. Indien nodig vertalen wij uw briefwisseling. De briefwisseling voor de kinderen die bij hun familie wonen is mogelijk,
maar het zal minder regelmatig zijn. Zelfs als u niet schrijft, krijgt u ten minste één keer per jaar nieuws van uw petekind. Zo blijft u op de hoogte van zijn/haar vooruitgang.

Mag ik cadeautjes sturen?

Wij vragen om geen zware of grote pakken te sturen, maar om u te houden aan het normale formaat van een brief. De kosten lopen anders immers erg op. U mag foto’s sturen, klevers, een muzikale kaart… En als u een speciale attentie wil sturen aan uw petekind, kan u op onze bankrekening een bedrag, sharing fund genaamd, overschrijven dat voor uw petekind gebruikt zal worden om een kleinigheid te kopen dat hem/haar plezier zal doen met zijn/haar verjaardag, met Kerstmis …

Mag ik mijn petekind bezoeken?

Wij raden een bezoek erg aan. Het is een unieke en mooie ervaring om uw petekind te kunnen ontmoeten. Als uw petekind bij zijn/haar familie woont dan zal hij/zij naar het kinderdorp komen om u te ontmoeten. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Kan ik een kind adopteren?

Het is niet mogelijk via onze organisatie een kind te adopteren. Onze filosofie is de kinderen de kans te geven om op te groeien temidden van hun eigen cultuur en nadien een steentje bij te dragen aan hun gemeenschap.

Wie kan peter/meter worden van een kind?

Iedereen kan WereldOuder worden van een kind! U kan peter/meter worden als privé-persoon, samen met uw familie, uw bedrijf, uw school …

Waar woont mijn petekind?

Onze organisatie is werkzaam in 9 landen: Mexico, Nicaragua, Guatemala, Honduras, Bolivia, Peru, El Salvador, de Dominicaanse Republiek en Haïti.

U kan peter/meter worden van:

  • Een kind dat in 1 van onze kinderdorpen woont
  • Een kind dat bij zijn familie woont maar naar school gaat in onze kinderdorpen en alle nodige zorgen krijgt
  • Een kind dat bij zijn familie woont en van NPH Belgium hulp krijgt voor zijn opvoeding, zijn medische verzorging en zijn voeding.