Een internationale familie die voor kinderen in Latijns-Amerika zorgt

NPH Belgium (voormalige “Stichting Onze Kleine Weeskinderen”) maakt deelt uit van de Latijns-Amerikaanse organisatie Nuestros Pequeños Hermanos, afgekort NPH (letterlijk vertaald: “onze kleine broertjes”). NPH is actief in 9 landen in Latijns-Amerika: Guatemala, El Salvador, Honduras, Haïti, De Dominicaanse Republiek, Mexico, Peru, Bolivia en Nicaragua. NPH werd opgericht in 1954 in Mexico, en biedt sindsdien een thuis aan meer dan 18.000 kwetsbare kinderen in de verschillende kinderdorpen en jaarlijks ontvangen duizenden families hulp via verschillende gemeenschapsprogramma’s.

We geloven in het recht van elk kind om in een liefdevolle omgeving op te groeien. In de kinderdorpen focussen we op residentiële zorg voor weeskinderen, kinderen die aan hun lot overgelaten zijn, of kinderen die tijdelijk onze zorgen nodig hebben, omdat hun familie niet voldoende financiële middelen heeft om voor hen te zorgen of hen geen veilige thuis kan bieden om gezond en gelukkig op te groeien. In de kinderdorpen krijgen ze niet enkel een warme familie en een permanente woonplaats, maar ook de juiste medische zorg, gezonde voeding en onderwijs. We werken er voortdurend aan om de band met eventuele familie te behouden, en waar mogelijk het kind met hen te herenigen.

Daarnaast ondersteunen we ook steeds meer kinderen en families in hun eigen gemeenschap via verschillende programma’s op vlak van onderwijs, voeding, gezondheidszorg of familieondersteuning. Deze programma’s vallen onder onze preventieve aanpak, om ervoor te zorgen dat families samen kunnen blijven en problemen van bij de basis aangepakt worden, om een scheiding te voorkomen.

NPH Belgium is één van de 14 fondsenwervingskantoren wereldwijd. Vroeger communiceerden we onder de naam “Stiching Onze Kleine Weeskinderen”. We werven fondsen door middel van reclame, campagnes en andere activiteiten om informatie te verstrekken aan derden om hen bewust te maken van de noden van de kwetsbare kinderen in Latijns-Amerika.

Onze waarden

Respect, verdraagzaamheid, onderwijs, naastenliefde, delen… Dat zijn de kernwaarden waarop onze organisatie dag na dag verder bouwt. Onze organisatie draagt ook christelijke waarden uit.

Een geschiedenis van zorg voor kinderen

Op een warme zomerdag in 1954 kwam een jongen een kerk binnen in Cuernavaca, Mexico. Zijn naam was Carlos, en zijn honger dreef hem ertoe om geld te stelen uit de collectebus. Carlos werd gearresteerd en kreeg een zware straf voor zijn misdaad. De pas gewijde priester van de kerk, pater William B. Wasson, vroeg de rechtbank om genade te tonen. Hij vroeg de rechter om voogdij te krijgen over Carlos. Op die manier kon hij hem voeden, kleden en een thuis geven. De rechter accepteerde het. In feite, bleef de rechter kinderen naar William B. Wasson sturen. Aan het eind van het jaar had Wasson 32 kinderen onder zijn hoede en werd Nuestros Pequeños Hermanos (NPH, Spaans voor “Onze Kleine Broeders en Zusters”) geboren.

Thuis in 9 landen

Wij zijn actief in 9 landen in Latijns-Amerika en Haïti. Onze organisatie is in de loop van de jaren sterk gegroeid. Momenteel zijn we werkzaam in 23 landen.

De fondsen die we werven voor de kinderen komen voornamelijk uit de volgende landen: Oostenrijk, België, Canada, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nieuw-Zeeland, Nederland, Spanje, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Enkele jaren geleden zijn de kinderdorpen ook gestart met lokale fondsenwerving.

Onze missie

Onze organisatie staat ten dienste van hulpbehoevende families en kinderen in Mexico, Honduras, Haïti, Nicaragua, Guatemala, El Salvador, de Dominicaanse Republiek, Peru en Bolivia.

Net zoals in een familie geven wij de meest kwetsbare kinderen een warme en veilige thuis. We bieden hen medische zorg, gezonde voeding en kwalitatief onderwijs, zowel in onze kinderdorpen als in de arme gemeenschappen.

Jongens en meisjes groeien veilig op in onze kinderdorpen. Ze weten dat ze er niet weggestuurd worden, noch gescheiden worden van hun broers en zussen. Wij zijn ervan overtuigd dat liefde en veiligheid onze kinderen de mogelijkheid bieden om zich voor te bereiden op de wereld van morgen.

Waarom is onze hulp zo belangrijk?

Armoede in combinatie met geweld en gezondheidsproblemen in Latijns-Amerikaanse landen en Haïti maken ons werk belangrijker dan ooit.

13,4 miljoen kinderen zijn wees geworden door het HIV. Dit jaar alleen al zal deze epidemie in Guatemala ongeveer 32.000 kinderen wees maken. Bovendien worden elk jaar ongeveer 1 miljoen kinderen uitgebuit door de multi-miljard dollar seksindustrie.

Ongeveer 246 miljoen kinderen zijn gedwongen om te werken. Zij gaan meestal niet naar school. 75% van hen voeren gevaarlijk werk uit.

40 miljoen kinderen leven in extreme armoede in Latijns-Amerika.

U kan ons helpen!

Ons werk is heel belangrijk, maar zonder u zijn wij
machteloos … Samen kunnen we levens redden

Help ons deze vicieuze cirkel van armoede en verwaarlozing te beëindigen, door de kinderen in Latijns-Amerika en Haïti liefde, een familie en een toekomst te geven. Contacteer ons zodat we u kunnen uitleggen hoe u deel kan uitmaken van onze grote familie!