Maak deel uit van onze grote Latijns-Amerikaanse familie!

Anaïs: vrijwilligster, maar ook meter van een kind

“De meest lonende ervaring van mijn leven? De twee jaar die ik doorbracht in het kinderdorp in Guatemala. Ik heb daar gewerkt als leraar Engels en als opvoeder. Wat een vreugde om je liefde en ervaring te geven aan kinderen in nood en zoveel van hen terug te krijgen. Zelfs nu ik terug in België ben, gaat er geen dag voorbij zonder dat ik aan de kinderen denk. Daarom heb ik besloten om meter van een kind te worden. Ik heb mijn petekind voor meer dan 2 jaar zien opgroeien in het kinderdorp toen ik vrijwilligerswerk deed. Op die manier kan ik zijn evolutie blijven volgen en hem steunen, ook al ben ik ver weg. “

Annemie, meter van Djimima

‘De glimlach van een kind dat dankzij mij kansen krijgt in het leven, raakt mij enorm. De band met mijn petekind is heel intens en maakt mij heel gelukkig. Voor mij is het een droom die uitkomt en ik raad het van harte aan iedereen aan. Nog vele kinderen hebben u als peter en meter nodig!’

annemie en djimima

Marc-Louis, een betrokken WereldOuder

“De dag na de begrafenis van mijn moeder voelde ik een grote innerlijke leegte. Ik besloot bijna onmiddellijk om me in te zetten voor de organisatie NPH Belgium. Ik werd de peetvader van een jong Boliviaans meisje: Maria Eugenia. Intussen is zij een sprankelende jonge vrouw van achttien jaar geworden. Elk jaar krijg ik een foto, mooie tekeningen en een kopie van haar rapport.

Op een dag schreef Maria Eugenia me dat ze me wilde ontmoeten. Ze is echt lief. Maar omdat ik 86 ben, betwijfel ik ten zeerste of ik zo’n reis zou kunnen ondernemen. Toch wens ik haar het allerbeste. “