In België | In Latijns-Amerika

Word vrijwilliger in België

Indien u zin heeft om uw vrije tijd ten dienste te stellen van een goede zaak, word dan vrijwilliger van NPH Belgium!

Of u nu regelmatig komt of slechts af en toe, de hulp die u biedt zal ontzettend waardevol zijn voor ons en bijgevolg voor onze kinderen.

Voor ieder wat wils:

 • Administratieve ondersteuning (zoals post versturen, klasseren, gegevens in de PC invoeren, codering, …)
 • Vertaalwerk uit het Spaans, Frans of Engels naar het Nederlands en Frans, en omgekeerd.
 • Grafisch ontwerp
 • Communicatie (bijvoorbeeld sociale netwerken, website, mails, …)
 • Organisatie van evenementen
 • Juridische steun (onder andere AVG)

Geïnteresseerd? Stuur ons uw CV via e-mail naar info@nph-belgium.org

Hou er rekening mee dat het niet mogelijk is om vrijwilliger te zijn in België en rechtstreeks contact te hebben met de kinderen, aangezien zij in Latijns-Amerika en Haïti wonen.

Word vrijwilliger in Latijns-Amerika

‘Vrijwilliger zijn voor NPH Belgium betekent heel wat uitdagingen, momenten van zwakte, de slappe lach, dikke knuffels, tranen. Het is ook deel uitmaken van een grote familie. Niemand zal je zeggen dat het gemakkelijk is, maar iedereen zal zeggen dat het de moeite waard is.’

Anaïs, 2 jaar vrijwilligster in GuatemalaVrijwilliger worden bij NPH Belgium is een unieke en verrijkende ervaring waarbij interculturele ontmoetingen en vriendschappen centraal staan. Het betekent vooral deel uitmaken van het leven van de kinderen terwijl uw specialisatie aan de praktijk getoetst wordt.

Vrijwilliger zijn bij NPH Belgium omvat:

 • Een ervaring van 13 maanden
 • Samenwonen met een groep vrijwilligers van over heel de wereld
 • Beroepservaring opdoen
 • Uw kennis van het Spaans verbeteren
 • Deel uitmaken van de NPH-familie en banden smeden voor het leven

Profiel van de vrijwilliger:

 • Minstens 21 jaar zijn
 • Beschikbaar zijn gedurende minstens 13 maand
 • Een goede kennis hebben van het Spaans
 • Reeds een interculturele ervaring achter de rug hebben
 • Ervaring hebben met kinderen
 • Een open mentaliteit hebben, bereid zijn om hard te werken, maar ook respectvol, volwassen en flexibel zijn

Niet alleen de gepaste diploma’s en ervaring zijn belangrijk. De vrijwilligers moeten onder andere positief ingesteld zijn, oplettend en beschikbaar zijn voor de kinderen. Bovendien moeten ze goed omkunnen met de stress die nieuwe ervaringen en nieuwe culturen met zich meebrengen. Ze moeten zich namelijk goed kunnen aanpassen aan nieuwe situaties. Ze moeten vooral een voorbeeld zijn voor de kinderen, die zelden referentiepunten in hun leven gekend hebben.

Precies daarom moet de beslissing om op missie te vertrekken goed overwogen worden!

Functies

De vrijwilligers kunnen verschillende functies vervullen. Bijvoorbeeld op medisch en paramedisch vlak (verpleger/verpleegster, dokter, kinaesist(e), psycholoog/psychologe, ergotherapeut(e), …), in de administratie (communicatie, opvolging van de projecten, peterschapsverantwoordelijke, …), in het onderwijs (als lesgever/lesgeefster, opvoeder/opvoedster, bibliothecaris/ bibliothecaresse, …), als tuinman/tuinvrouw, of als maatschappelijk werk(st)er.

Hier vindt u de lijst van de functies die momenteel beschikbaar zijn

Duur van de missie

Er zijn vertrekdata voorzien in januari en in juli. Wij verwachten wel een verbintenis van minimum 13 maand van onze vrijwilligers. De duur van die periode geeft de vrijwilligers niet alleen de kans om zich volledig te integreren in onze structuur, maar ook om hun vrijwilligerswerk te optimaliseren. Er is ook tijd nodig om kennis te verkrijgen van voorgaande vrijwilligers en om die kennis nadien ook door te geven.

De duur van deze periode beschermt onze kinderen bovendien tegen te veel komen-en-gaan van vrijwilligers. Onze kinderen zijn immers bijzonder gevoelig en ze hechten zich snel aan de mensen die met hen tijd doorbrengen.

Huisvesting

De vrijwilligers verblijven in gedeelde kamers in een woning die bestemd is voor de internationale vrijwilligers, midden in het kinderdorp waar het vrijwilligerswerk doorgaat.

Kosten

De huisvesting en de maaltijden zijn gratis voor alle vrijwilligers. Ze moeten wel hun eigen vaccins betalen evenals de reiskosten naar en van het land waar ze vrijwilligerswerk uitvoeren. Daartegenover wordt een verzekering door NPH Belgium bekostigd.

Het vrijwilligerswerk wordt niet vergoed, maar de vrijwilligers krijgen elke maand wat zakgeld.


Wilt u vrijwilligerswerk in het buitenland doen?

Neem contact op met Christelle Carp per e-mail (christelle.carp@nph-belgium.org) of per telefoon (+32) 2 721 64 61