Steun onze kinderen in het St. Damien-kinderziekenhuis

Het St Damien-kinderziekenhuis is het enige kinderziekenhuis in Haïti. We zijn in 1989 ontstaan omdat zoveel kinderen stierven aan nochtans behandelbare ziektes. Het St. Damien kinderziekenhuis is vandaag uitgegroeid tot het enige ziekenhuis in Haïti dat volledig gewijd is aan pediatrische en prenatale zorg en dat kanker en HIV bij kinderen behandelt. Veel van die zieke kinderen lijden helaas ook aan ondervoeding. Ook daarvoor bieden wij de gepaste behandeling via onze speciale ondervoedingsdienst.

Het St Damien-kinderziekenhuis heeft ook gemeenschaps- en volksgezondheidsprogramma’s. Via die programma’s worden elk jaar meer dan 70.000 diensten aan kinderen en volwassenen aangeboden.

Waarom is ons kinderziekenhuis nodig in Haïti?

Er zijn 0,7 ziekenhuisbedden per 1000 inwoners in Haïti. Ter vergelijking: in België zijn er gemiddeld 5,6 bedden per 1000 inwoners. Zou er één ziekenhuis uitvallen, dan zou dat desastreus zijn voor het hele land, want velen zullen eindigen zonder zorg.

Daarom is het zo belangrijk om in Haïti te blijven functioneren, want via onze ziekenhuis- en gemeenschapsprogramma’s kunnen we jaarlijks meer dan 70.000 diensten verlenen aan kinderen en volwassenen.

Waarom maandelijkste giften een grote impact hebben

Met terugkerende giften kunnen we de kinderen op langere termijn helpen. De meeste kinderen zijn er zodanig erg aan toe dat het lang duurt voordat ze genezen. En die behandelingen zijn helaas duur. Als u weet dat 1 op de 10 kinderen momenteel zijn 5e verjaardag niet haalt, weet u hoe dringend we die vaste steun nodig hebben. Vanaf € 15 per maand heeft u al een impact op het herstel van de kinderen.

Steun één van onze drie departementen:

Uw impact:

  • Levens redden in Haïti – Wij verlenen elk jaar meer dan 70.000 diensten aan kinderen, baby’s en zwangere vrouwen.
  • Kinderen met kanker behandelen – St Damien is het enige ziekenhuis in het land dat kinderen met kanker een behandeling biedt.
  • Baby’s ter wereld te brengen – Het ziekenhuis heeft in 2021 3113 baby’s ter wereld gebracht en vrouwen geholpen die een zwangerschap met een hoog risico nodig hadden.
  • De armste kinderen van Haïti helpen – De kinderen die getroffen zijn door ondervoeding, cholera, tbc en HIV worden hier behandeld.

Bekijk ons kinderziekenhuis

St Damien kinderziekenhuis internationaal erkend

Alle gezondheids- en onderwijsprogramma’s van het St Damien-kinderziekenhuis in Haïti zijn geïntegreerd in de nationale gezondheidsprogramma’s van het land en worden erkend door de lokale en internationale autoriteiten, waaronder:

Twee NPH-helden wonnen een prijs voor hun harde werk:

Dr. Jacqueline Gautier

Dr Jacqueline Gautier was nationaal directeur van het St Damien-kinderziekenhuis. Ze ontving de Human Rights Hero Award van de Amerikaanse ambassade in 2016 voor haar werk als ambassadeur van de gezondheid van de meest kwetsbare en kansarme kinderen van Haïti.

Father Rick Frechette

Samen met NPH-oprichter Father Wasson richtte Father Rick Frechette het St. Damien-kinderziekenhuis op. Hij behaalde zijn medische graad in 1998 en won in 2012 de Opusprijs voor zijn werk in Haïti. Father Rick is een belangrijke adviseur van NPH in Haïti.