Rafael Bermudez’ 50-jarige inspirerende verhaal: van kind tot leider

Het verhaal van Rafael Bermudez is een krachtig inspirerende verhaal van veerkracht, liefde en leiderschap. Van zijn bescheiden begin in Mexico tot het worden van directeur bij Nuestros Pequeños Hermanos (NPH) Mexico, Rafa’s transformatie inspireert hoop voor kinderen die voor vergelijkbare uitdagingen staan.

Overwinnen van vroege uitdagingen

Rafael Bermudez kwam in 1974, op slechts vijfjarige leeftijd, samen met zijn vijf broers en zussen aan bij NPH. Hij kwam uit een kleine, arme stad, wat zijn jeugd sterk vormde. Omdat hij zo jong was toen hij bij NPH aankwam, had hij geen duidelijke herinneringen aan zijn biologische moeder. Een tijdlang dacht hij zelfs dat zijn oudere zus, Alicia, zijn moeder was, totdat zij hem uiteindelijk tijdens een bezoek aan NPH de waarheid onthulde. Dat moment markeerde het begin van zijn zoektocht naar zijn identiteit.

Een nieuw thuis bij NPH

Rafaels eerste dag bij NPH was in het huis in Cuernavaca, waar hij een sociale evaluatie onderging. Als een van de jongste kinderen werd hij toegewezen aan Casa Colman, waar nonnen voor de kinderen zorgden. Het aanpassen was een moeilijk proces voor hem. Omdat hij uit een arme, landelijke omgeving kwam, was de grootsheid van NPH overweldigend voor hem als kind. Toch markeerde die eerste indruk het begin van een levenslange relatie.

De familie hereniging: Een mijlpaal in zijn inspirerende verhaal

Rafael, binnen NPH bekend als “Oom Rafa”, had in het begin moeite zich aan te passen, vooral omdat hij gescheiden was van zijn broers en zussen (in Mexico hadden we verschillende kinderdorpen voor verschillende leeftijden). Zij woonden namelijk in verschillende NPH-huizen op kilometers afstand. Omdat hij gewend was altijd dicht bij hen te zijn, veroorzaakte die afstand veel pijn. Echter, na verloop van tijd werd Vader William Wassons visie werkelijkheid: de hele NPH-familie werd herenigd in Casa San Salvador, Miacatlán. Daardoor konden Rafael en zijn broers en zussen weer samen zijn en hun leven delen met de andere kinderen van de NPH-familie.

Koesteren van herinneringen

Rafael herinnert zich zijn eerste kerst bij NPH met veel plezier. De liedjes, spelletjes, piñata’s en het snoep lieten hem zien dat hij op een veilige plek was, waar hij en zijn broers en zussen welkom waren. Jaarlijkse evenementen zoals de Heilige Week en Allerheiligen gaven hem het gevoel bij een grote familie te horen. Dankzij de nalatenschap van Vader Wasson werd NPH een toevluchtsoord waar Rafa niet alleen veiligheid, maar ook liefde en een gevoel van erbij horen vond.

De erfenis voortzetten

Rafa, met zijn levensverhaal eerst als begunstigde en nu als nationaal directeur van NPH Mexico, wil deze nalatenschap voortzetten. “Voor mij is het grootste geschenk om elk van de kinderen te begeleiden en te ondersteunen door hun verschillende levensfasen. Het zien van hun afstuderen en doorgaan naar de universiteit motiveert me enorm om door te gaan met Vader Wassons missie. Hij wilde dat we een grote familie zouden zijn, en ik geloof dat dit nog minstens 70 jaar zo zal blijven,” concludeerde Bermudez.

Conclusie

Het inspirerende verhaal van Rafael Bermudez gaat niet alleen over tegenslagen overwinnen. Het gaat ook over de kracht van gemeenschap, liefde en leiderschap bij het veranderen van levens. Zijn reis van kwetsbaar kind tot leider in Latijns-Amerika inspireert velen. Ook benadrukt het belang van medemenselijkheid en steun voor een betere toekomst.

Doe mee aan de beweging

Wil je bijdragen aan de positieve veranderingen in het leven van kinderen in Latijns-Amerika? Overweeg dan om betrokken te raken bij NPH. Jouw steun kan het verschil maken in de levens van vele kinderen en hen helpen om hun dromen waar te maken.