Een betere toekomst voor kinderen in Latijns-Amerika

Wat doet NPH Belgium?

NPH Belgium zet zich in om het leven van kwetsbare kinderen in 9 landen in Latijns-Amerika te transformeren. We bieden onderdak, onderwijs, gezondheidszorg en liefde aan kinderen die het het hardst nodig hebben. Jaarlijks ontvangen ook duizenden families hulp via verschillende gemeenschapsprogramma’s. Jouw betrokkenheid helpt ons om onze missie voort te zetten en echt een verschil te maken.

Bekijk het opmerkelijke verhaal van Aurora:

Chili Challenge op Couleur Café

Nam je deel aan de Chili Challenge tijdens Couleur Café? Of heb je je kennis over Latijns-Amerika bijgeschaaft met onze quiz? In beide gevallen: bedankt voor je deelname en interesse in onze organisatie!

In de Chili Challenge symboliseert elke pittige chilisaus een hindernis, die onze kinderen elke dag overwinnen. Door die uitdaging aan te gaan, test je niet alleen je grenzen, het symboliseert ook jouw solidariteit en empathie voor de uitdagingen waarmee de kinderen in Latijns-Amerika geconfronteerd worden.

Ook jouw deelname aan de quiz maakt het verschil. Je leerde bij over de uitdagingen waarmee mensen in Latijns-Amerika geconfronteerd worden. Door die kennis te delen met anderen, creëer je meer bewustzijn hierover. Praat erover, deel een bericht en tag ons om de boodschap te verspreiden! Sharing is caring!

Ontmoet de echte helden van de Chili Challenge

Lees hieronder de volledige verhalen van de kinderen die je leerde kennen tijdens Couleur Café.

Persoonlijke gegevens:
Leeftijd: 3 jaar
Land: El Salvador
Persoonlijkheid: lief en speels
Lievelingskleur: roze
Hobby’s: spelen met andere kinderen
Gezinssituatie: alleenstaande moeder

Achtergrond: Ada, geboren op 17 juni 2021, is een lief en speels meisje van 3 jaar. Haar ouders gingen uit elkaar, en haar moeder zocht steun bij NPH voor Ada’s zorg en scholing. Sinds 17 januari 2023 gaat Ada naar de kinderopvang ‘Centro de Bienestar Infantil’ van NPH, zodat haar moeder kan blijven werken. Ze wonen in een klein gehuurd huis met water en elektriciteit in een stedelijk gebied in El Salvador. Het is moeilijk rondkomen van het lage inkomen en ze eten vaak bonen, rijst en tortilla’s. Dankzij NPH kunnen ze samen blijven en worden Ada’s basisbehoeften voorzien!

Persoonlijke gegevens:
Leeftijd: 6 jaar
Land: Dominicaanse Republiek
Woonplaats: Ons kinderdorp in de Dominicaanse Republiek
Lievelingseten: pica pollo
Favoriete kleur: blauw
Hobby’s: voetbal
Gezinssituatie: Achtergelaten & verwaarloosd door ouders

Achtergrond: Elzaie, geboren op 12 januari 2018, en zijn broers en zussen werden door CONANI (Nationale Raad voor Kinderen) doorverwezen, omdat ze thuis achtergelaten waren in zeer slechte omstandigheden en verwaarloosd werden door hun moeder. Ze werden overgeplaatst naar ons kinderdorp, zodat ze een veilige plek hadden met een permanent dak boven hun hoofd en zodat de broers en zussen allemaal samen konden zijn.

Persoonlijke gegevens:
Leeftijd: 8 jaar
Land: Guatemala
Persoonlijkheid: energiek en vastberaden
Lievelingseten: Pizza
Lievelingskleur: Rood
Hobby’s: schilderen en tekenen
Gezinssituatie: Verwaarlozing door moeder

Achtergrond: Edita is geboren op 23 september 2016 en heeft 3 broers en 2 zussen. Edita & haar broers en zussen werden op gerechtelijk bevel overgeplaatst bij haar tante, omdat de moeder haar kinderen zwaar verwaarloosde en aan hun lot overliet. Helaas ondervond de tante te veel problemen met de moeder van de kinderen, waardoor ze een beroep deed op de hulp van NPH. Edita kwam terecht in het kinderdorp van NPH Guatemala op 25 februari 2022. Het 8-jarige meisje heeft nu al haar eigen motiverende zin “ik kan het”, en is vastberaden om een mooie toekomst te creëren voor zichzelf.

Persoonlijke gegevens:
Leeftijd: 12 jaar
Land: Mexico
Persoonlijkheid: energiek en sportief
Lievelingskleur: Blauw
Lievelingseten: enchiladas
Gezinssituatie: Achtergelaten door moeder, vader met weinig inkomen

Achtergrond: Diego, geboren op 11 maart 2012, woont met zijn broers en zussen Catalina, Camila en Víctor in een eenoudergezin. Hun vader, Víctor, heeft geen vaste baan en dus beschikken ze niet over basisvoorzieningen zoals voedsel, kleding, huisvesting, onderwijs of gezondheidszorg. Daarom krijgen de kinderen nu hulp via het programma van NPH Mexico voor alleenstaande ouders. Het programma biedt ondersteuning aan kinderen van 3 tot 15 jaar en voorziet in vervoer, voedsel, onderwijs en basisgezondheidszorg. Ondanks de uitdagingen blijft het gezin samen en krijgen de kinderen de zorg en het onderwijs die ze nodig hebben voor hun toekomst.

We ondersteunen talloze kinderen met een vergelijkbaar of zelfs tragischer verhaal. Deze verhalen transformeren uiteindelijk in inspirerende succesverhalen, omdat wij de vicieuze cirkel van armoede doorbreken door hen basisbehoeften en groeikansen te bieden. Onze unieke kracht ligt in onze lokale aanwezigheid. Wie kan een land beter stap voor stap veranderen dan de eigen inwoners? Door onze missie te steunen, maak je een wereld van verschil in het leven van deze kinderen en help je hen een hoopvolle toekomst op te bouwen. Sluit je aan en ben mee de verandering die hun leven transformeert.