Bedrijven en organisaties die met ons samenwerkten en een verschil maakten

DE VERENIGDE NATIES (Departement van Global Communications)
Heeft NPH aangewezen als een organisatie van het maatschappelijk middenveld die zich voortdurend inzet voor het bevorderen van de doelstellingen van duurzame ontwikkeling (SDO).

TROOPER
Onze organisatie is actief op Trooper. Dat is een Belgische website die non-profitorganisaties de mogelijkheid geeft om fondsen te werven dankzij partnerschappen met online webshops. Op Trooper hebben we namelijk een eigen pagina, die de verschillende deelnemende webshops herenigt. Met andere woorden: door aankopen te doen in één van de vermelde webshops op onze persoonlijke Trooperpagina, krijgen wij gemiddeld 5% van het aankoopbedrag. De consument moet daarvoor geen euro meer betalen.

FLEUROP INTERFLORA

In 2018 zette Fleurop Interflora voor het tweede jaar op rij een actie op ten voordele van Onze Kleine Weeskinderen. Ter gelegenheid van Moederdag schonk het bedrijf namelijk €2 aan de stichting per verkocht boeket.

VRT

Warner Bros België contacteerde Onze Kleine Weeskinderen in het kader van het programma ‘Op weg met Jan’, op Eén. Jan van Looveren en Lien Van de Kelder reisden naar El Salvador. Daar gingen ze een stukje familiegeschiedenis van Lien achterna. Ze brachten onder andere een bezoek aan ons kinderdorp, NPH El Salvador. De aflevering was vervolgens op 10 januari 2019 op Eén te zien.

VAN IN

In november 2019 werkten Onze Kleine Weeskinderen en uitgeverij VAN IN in Antwerpen samen ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Er werd namelijk lesmateriaal ontworpen voor de 3 graden van de lagere school. De bundeltjes zijn gratis online te downloaden.

LILY WHITE

Toen we besloten om onze kindercollectie te lanceren, wilden we een datum kiezen die over de hele wereld een belangrijke betekenis had. Daarom kozen we 12 juni 2015: de Internationale dag tegen Kinderarbeid. In het verlengde van dit project was het voor ons belangrijk om samen te werken met een Belgische organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen die niet naar school kunnen gaan, onvoldoende eten krijgen of gewoonweg geen dak boven hun hoofd hebben. Daarom besloot Lily White haar hart te openen voor Onze Kleine Weeskinderen. Zo hebben we bij elke verkoop van de kindercollectie, €5 aan Onze Kleine Weeskinderen geschonken.

CURRENTI HOTEL PLANNING

Het bedrijf Currenti Hotel Planning organiseerde een galadiner in Mechelen. Het team van Onze Kleine Weeskinderen was ook aanwezig en mocht een presentatie geven over de stichting.