Rance: van moederziel alleen naar hoop

Rance is een 10-jarig jongetje uit Peru dat nooit een stabiele, warme thuissituatie kende. Tal van negatieve gebeurtenissen zorgden voor onveiligheid, verwaarlozing en allerlei omzwervingen. Tot hij gelukkig bij NPH Peru terecht kon.

Rance is geboren en opgegroeid in Huánuco, een stadje in het midden van Peru, in een gevaarlijke buurt waar hij vaak schoten hoorde en geweld op straat zag. Maar ook bij hem thuis was het onveilig.

Hij komt uit een gebroken gezin dat werd gekenmerkt door het gewelddadige gedrag van zijn alcoholverslaafde vader. De huiselijke terreur zorgde voor een moeilijke thuissituatie en veel armoede, verwaarlozing en slechte leefomstandigheden voor hem. Zo ging hij niet naar school omdat hij voor zijn broertje Marlon moest zorgen! Kerst vieren was uiteraard onvoorstelbaar.

Tot hij 5 jaar oud was, woonde Rance nog bij zijn ouders. Maar daarna verhuisden hij en Marlon naar diverse andere plaatsen en niet altijd met een positief resultaat. Zo zaten de twee broertjes in een adoptietraject dat slecht afliep. Uiteindelijk kwamen ze in februari 2021 vanuit Lima bij het kinderdorp NPH Peru terecht. Naar eigen zeggen voelde hij zich nog nergens zo kalm, veilig en gelukkig als bij NPH.

Hij kon tot nu toe nog nooit de magie van Kerstmis beleven, maar voelt dat deze kerst onvergetelijk en anders zal zijn. Wat hij wil vragen aan de Kerstman? “Dat ik veel langer bij NPH Peru kan blijven, samen met mijn broertje!”

Dat Rance eindelijk van Kerstmis kan genieten zoals elk kind verdient, maakt dit verhaal zonder meer magisch. En om zulke verhalen werkelijkheid te laten worden, hebben we de steun van onze donateurs hard nodig. Alleen zo kunnen
we nog meer kinderen zoals Rance hoop geven op een betere toekomst.

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.