Odril verloor zijn mama door de aardbeving, maar vond nieuwe hoop

Het leven van het 7-jarige Haïtiaanse jongetje Odril nam een dramatische wending op 12 januari 2010, de dag dat een aardbeving zijn land verwoestte.

Zijn moeder was een van de honderdduizenden Haïtianen die omkwamen bij de ramp. Daar heeft Odril het 11 jaar later nog steeds moeilijk mee. ‘Hoewel ik nog heel jong was toen ze stierf, mis ik mijn mama nog steeds.’ Na de dood van zijn moeder stuurt zijn vader hem naar zijn grootouders op het platteland. Die kunnen echter niet voor hem zorgen. Hij belandt een tijdje later bij familie in de hoofdstad Port-au-Prince. Daar is het leven er niet eenvoudiger op geworden. De stad is in chaos en de mensen lijden eronder.

Odril is verdrietig en voelt zich erg alleen. Hij verlaat het huis van zijn oom en leeft op straat. Hij is slechts 7 jaar oud en moet het in zijn eentje zien te redden. Terwijl Odril naar voedsel zoekt in een van de vele tentdorpen die verspreid over de stad liggen, merkt een medewerker van NPH Haïti hem op.

Zijn traumatische verhaal raakt de man en eindelijk lacht het geluk Odril weer een beetje toe. In juli 2010 wordt Odril opgenomen in het Father Wasson’s Angels of Light (FWAL)-programma van Onze Kleine Weeskinderen. Het programma biedt kinderen die getroffen zijn door de aardbeving onderdak en onderwijs. Odril verblijft er vijf jaar, samen met een 30-tal andere kinderen. Van ons personeel krijgt hij er alle liefde en steun, medische zorg en onderwijs.

In 2015 verhuist Odril van FWAL naar ons kinderdorp Ste Hélène. Daar woont hij nu, als 17-jarige, nog steeds. Hij verblijft in een huis met 25 andere jongens.

Hij studeert graag en hoopt natuurgeneeskundige te worden. Het eerste dat hij elke ochtend doet, is bidden, dankbaar voor de nieuwe kansen die Nuestros Pequeños Hermanos (NPH) hem gaf. ‘Ik woon graag in Ste Hélène en zal dit nooit vergeten. Toen ik op straat leefde, had ik geen enkele hoop. Nu lacht de toekomst mij toe.’, zegt Odril.

Kinderen zoals Odril verdienen een thuis en een hoopvol toekomstperspectief. Geen enkel kind hoeft te sterven op straat!

Ik wil helpen

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.