Comedor Infantil tijdens coronacrisis

In de Comedor Infantil in Talanga, actief sinds 2009, kookt de 50-jarige kok Marlen elke dag voor de kinderen. Maar het is veel meer dan een gaarkeuken. De kinderen krijgen er naast voedzame maaltijden ook bijles.

Het is een veilige plek waar getraind personeel hen ondersteunt met diverse projecten volgens leeftijd en hen een waaier aan diensten biedt, zoals psychologische dienstverlening en tandzorg.

De hulp van NPH Honduras is daarbij essentieel. Zo deed het kinderdorp in 2020 onder meer 49 voedseldonaties, doneerde het vitaminen en antiparasiet medicijnen en zorgde het voor een nieuwe koelkast, meubilair, schooluniformen en schoolspullen.

Tijdens de corona-pandemie is onvoorwaardelijke steun aan gemeenschappen zoals Talanga onmisbaar.

Marlen, de kok bij de Comedor Infantil

Marlen getuigt: ‘Veel kinderen hebben geen ouders meer. Om zichzelf te voeden, kappen en verkopen ze hout, soms in de stromende regen. ‘Er zijn kinderen die kleding zoeken in de vuilbakken en die dan voor een halve dollar trachten te verkopen om een ei en een sapje te kopen’.

De comedor helpt tijdens de coronacrisis zoveel als het kan. Samen kunnen wij het verschil maken voor de meest kwetsbaren. Wij hebben uw hulp letterlijk broodnodig!

Alvast bedankt.

Ik wil helpen

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.