Met behulp van onze donateurs heeft Alexandra gezonde voeding

Alexandra werd geboren in een straatarm gezin in El Salvador. Het meisje was erg ondervoed en doodziek. Gelukkig kreeg ze bij NPH meteen de juiste zorgen om aan te sterken en weer gezond te worden.
Coronapandemie

De coronapandemie heeft Latijns-Amerika verder verzwakt, met nóg meer armoede en achterstand. Maar liefst 64% van de inwoners leeft er in (extreme) armoede, 44% zijn chronisch ondervoed. 149 miljoen kinderen onder de vijf
jaar hebben als gevolg van ondervoeding last van groeiachterstand en cognitieve ontwikkelingsproblemen.

Alexandra had gezondheidsproblemen

Ook Alexandra was er erg aan toe. Het twee jaar oude meisje leed aan ondervoeding en had voortdurend virale problemen, zoals griep en maagklachten, omdat ze diarree had. Deze symptomen kunnen snel verslechteren zonder de juiste medische zorg. Ten einde raad bracht haar moeder Alexandra en haar broer naar het NPH-ziekenhuis in El Salvador op zoek naar hulp.

Moeilijkheden om hun kinderen te voeden

De ouders van Alexandra werken in de landbouw, maar verdienen er amper hun brood. Om te overleven verzamelen ze brandhout en verkopen ze mango’s en tamales. Met moeite kunnen ze de eindjes aan elkaar knopen en hun zes kinderen voeden.

Niet genoeg voorzieningen voor kinderen

Kinderen die in extreme armoede leven in lage-inkomenslanden, vooral in afgelegen gebieden, lopen een groot risico op ondervoeding. Zij hebben de minste toegang tot proper water, sanitaire voorzieningen en gezondheidszorg.

De gevolgen van ondervoeding bij kinderen

Ondervoeding kan zonder passende medische zorg blijvende schade toebrengen aan de groei, ontwikkeling en het welzijn van een kind. Ondertussen is Alexandra 5 jaar oud en gaat het beter met haar. Haar virale problemen zijn minder, maar ze heeft wel nog maagklachten. Ze gaat naar de NPH-school waar ze veilig is en voedzame maaltijden krijgt. “Ik speel er graag met mijn vrienden”, lacht Alexandra. “Maar ik hou ook van het eten, en vooral van bonen!”

Elk kind heeft het recht op een gezonde leven

Het ziekenhuis heeft het niet makkelijk: “Vaak hebben we een tekort aan medicijnen, apparatuur of materialen”, zegt dokter Karla. De steun van onze donateurs is dus van levensbelang om meer kinderen zoals Alexandra hoop te geven op een betere toekomst.

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.