De toekomst van haar kinderen viel in duigen na de aardbeving in Haïti

Elicia is een 62-jarige alleenstaande moeder van vijf kinderen. Die voedt ze al meer dan 8 jaar zonder hun vader op. Verder heeft ze ook nog vijf kleinkinderen. Het gezin had het al moeilijk om in het straatarme Haïti rond te komen. En dan schudde de aardbeving hun leven nog meer door elkaar.

Hoe de aardbeving begon

Elicia stond koffie te maken toen het gebeurde. Alles ging zo snel, alles viel uit elkaar, overal paniek en stress. Iedereen vluchtte uit zijn huis, ook Elicia. Maar haar kleinkind van 6 maanden lag nog in zijn wiegje! Terwijl het plafond instortte, rende haar oudste zoon moedig naar binnen om de baby te redden. Als bij wonder overleefde iedereen het, want enkele van hun vrienden vonden de dood.

De gevolgen van de aardbeving

De aardbeving was een ramp voor veel Haïtianen. En ook voor de familie van Elicia waren de gevolgen dramatisch. Want sinds de aarde zo beefde op 14 augustus 2021 leefden ze in armzalige omstandigheden. Ze verloren hun huis
en door het zware regenseizoen overstroomde hun moestuin. En dat was hun grootste inkomstenbron.

Sindsdien woonden ze met 10 in een klein huis vol barsten zonder stroom en sliepen ze samen in één kamertje. Zonder stabiel inkomen probeerden ze te overleven. De uitdagingen voor de kinderen waren enorm. Vanaf de ochtend moesten ze naar buiten om voor zichzelf te zorgen en eten te zoeken, want hun moeder had elke dag erge reumapijn en raakte moeilijk aan medicijnen.

Waar ze woonden na de rampzalige aardbeving

Hulp van onze donateurs

Haar twee jongste zonen moesten stoppen op school om hun moeder te helpen. Ze kon het zich niet meer veroorloven. Gelukkig schoot NPH de familie te hulp en gaf hen materialen om hun huis te bouwen, voedsel, drinkwater en een medische kit, maar ook advies en morele steun. Elicia zegt: “Ik dank iedereen van NPH om ons zo hard te ondersteunen.”

Wij danken u in naam van al die kinderen voor uw levensbelangrijke steun! En in 2022 willen we nog meer kunnen betekenen voor de duizenden kinderen die het zo hard nodig hebben. Zo wordt het ook voor hen een gelukkiger jaar. Helpt u weer mee?

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.