Kanker kreeg Eric niet klein

In ons St. Damien-kinderziekenhuis in Haïti redden ze elke dag kinderlevens. Ook de leukemie van de jonge Eric werd er met succes behandeld. Toch is iedere genezing op zich een mirakel, want de medische omkadering in het land is voor het grootste deel van de bevolking dramatisch.
Eric vecht tegen leukemie

Eric is een levendige 10-jarige jongen die met zijn ouders en zus op 150 km van de hoofdstad Port-au- Prince woont, wanneer plots het noodlot toeslaat.

Hij wordt hij ernstig ziek en gaat pijlsnel achteruit. Tot hij zelfs niet meer kan lopen. Zijn moeder neemt hem mee naar de dokter. Een bloedtest wijst op bloedarmoede. Ondanks de geneesmiddelen en een speciaal dieet, gaat het niet beter. Daarom wordt hij naar St. Damien doorverwezen, waar al snel blijkt dat Eric leukemie heeft.

Vanaf maart 2019 verblijft Eric gedurende 8 maanden op de afdeling oncologie. Gelukkig wordt hij op tijd opgenomen en krijgt hij de beste zorg.

St. Damien geeft de enige overlevingskans voor kinderen met kanker, want het is het enige ziekenhuis in Haïti waar ze behandeld kunnen worden. Openbare hospitalen hebben doorgaans niet de middelen om geneesbare ziektes te behandelen, en dus zeker kanker niet.

Eric’s strijd is lang maar succesvol! De dokters kregen de leukemie onder controle met chemo- en bestralingstherapie.

Zonder u zou hij nog steeds doodziek zijn

Dankzij uw steun, kregen zijn ouders weer moed: hun zoon reageert goed op de behandeling. Hij komt nu nog voor controlebezoeken naar het ziekenhuis. Zijn papa, Pierre en zijn mama, Beatrice, zijn de donateurs die het St. Damien-ziekenhuis steunen dankbaar.

‘Ze hebben niet alleen het leven van onze zoon gered, maar er ook voor gezorgd dat we ons huis niet moesten verkopen om de behandeling te betalen, die erg duur is. Dank u, uit de grond van ons hart.’

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.