Kinderen worden gered door de goede zorg in ons St Damien kinderziekenhuis

In Haïti is ons St Damien kinderziekenhuis cruciaal voor verlaten kinderen met speciale behoeften. Het biedt naast behandelingen ook liefde, zorg en zelfs een thuis. Voor Sébastien betekent het ziekenhuis zijn enige overlevingskans.

Zorgen van jongen in ons kinderziekenhuis

Toen hij 4 jaar was, bracht zijn mama hem hier naartoe voor een routinecontrole. Al snel belandde hij in het rehydratiecentrum wegens ernstige diarree en braken. Na vijf dagen behandeling was hij nog altijd niet beter en werd hij in het ziekenhuis opgenomen. Er werden bijkomende ernstige complicaties, aangeboren letstels en vertraagde psychomotorische ontwikkelingen vastgesteld.

twee kinderen in de zorg van kinderziekenhuis

Op een dag zei de mama van Sébastien dat ze eten ging kopen, maar ze kwam nooit meer terug. Sinds 2015 verblijft Sébastien in de ‘Fish Room’, een speciale ruimte voor zieke en gehandicapte kinderen die in het ziekenhuis worden achtergelaten. Zonder de juiste zorg en hulp zouden Sébastien en vele anderen zijn overleden. Want het overkomt veel zieke kinderen en kinderen met een beperking. Ouders hebben vaak niet de middelen om voor hun kinderen te zorgen. Ook sociaal stigma speelt een rol in het land: die kinderen worden verworpen uit de maatschappij.

NPH Belgium wilt die kinderen een waardig leven geven. Helpt u mee?

Ik wil helpen

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.