Marcial: van ondervoeding naar kind met toekomst

Marcial is 2 jaar oud en zwaar ondervoed als hij samen met zijn broertje Marcelo en zusje Rosibel in ons kinderdorp NPH Nicaragua wordt opgevangen.

Armoede en bijgevolg honger zijn een groot probleem in Latijns-Amerika. Kinderen leven vaak in erbarmelijke omstandigheden en sterven door ondervoeding. Het team van Onze Kleine Weeskinderen zag het recent met eigen ogen. Dankzij onze donateurs kunnen we de nodige hulp bieden.

Het leven op het platteland in Latijns-Amerika en Haïti, is steeds meer onuithoudbaar. Door de aanhoudende droogte schieten de voedselprijzen omhoog en heerst er waterschaarste. Kinderen lijden aan uitdroging of lopen gevaarlijke ziektes op, zoals cholera in Haïti. Ook de werkloosheid is een groot probleem.

Dat zorgt voor een diepgewortelde armoede met dramatische gevolgen: families kunnen hun kinderen niet langer de nodige voeding en basiszorg geven. Vaak migreren ze naar andere landen om werk te zoeken en laten ze hun kinderen achter.

Marcial werd samen met zijn broer en zus 6 jaar geleden in onze familie opgevangen. Zijn papa stierf toen hij nog een baby was. Zijn moeder Santito werkte hard op een koffieplantage, maar verdiende bitter weinig. De kinderen waren ondervoed toen ze bij NPH kwamen, maar dankzij onze gezonde maaltijden en speciale melk kwamen ze al snel terug op krachten.

This image has an empty alt attribute; its file name is nphmarciaal.jpg

Dankzij de landbouwprogramma’s en de boerderijen in onze kinderdorpen leren kinderen zoals Marcial meer over planten, dieren en waar hun voedsel vandaan komt. We willen op die manier ook zelfvoorzienend zijn: de groente- en fruitteelt zijn namelijk belangrijk om onze kinderen te kunnen voeden. ‘Ik vind het fijn om te helpen op het veld en de dieren te verzorgen’, vertelt Marcial.

Zijn ‘herrijzenis’ moedigt ons in deze paasperiode aan om duizenden andere kinderen een nieuw leven te geven. Dankzij onze donateurs kunnen ook zij deel uitmaken van onze liefdevolle familie. In hun naam strijden we verder om de kinderen een toekomst zonder honger te schenken.

This image has an empty alt attribute; its file name is nphmarciallll.jpg

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.