Leonarda: nooit meer slapen met een lege maag

Al jaren kreunen tal van Latijns-Amerikaanse landen onder de vele overstromingen, aardbevingen en de aanhoudende droogte door klimaatverandering. De gevolgen zijn rampzalig. Armoede neemt toe, families overleven het amper en duizenden kinderen lijden honger en worden verwaarloosd.

Het overkwam ook het Mexicaanse meisje, Leonarda. Ze was amper 8 jaar oud toen ze samen met haar broers en zus bij de NPH-familie kwam. Toen haar vader – die erg gewelddadig was – zijn gezin in de steek liet, was dat voor haar moeder een opluchting… En toch… Het betekende ook alleen nog maar meer armoede.

Er was onvoldoende geld om in eten te voorzien. Leonarda moest dan ook regelmatig met een lege maag gaan slapen. Tot Leonarda’s mama helemaal niet meer in de basisbehoeften van haar kinderen kon voorzien.

Daarom werd Leonarda, samen en haar broers en zus, in maart 2015 opgevangen in ons kinderdorp, in Miacatlán. Ondertussen is ze 14 jaar, zit ze in het eerste middelbaar bij NPH Mexico en voelt ze zich gelukkig. Toch is het een hele uitdaging om al die kinderen drie maaltijden per dag te geven. Voedsel is essentieel voor het voortbestaan van onze kinderdorpen. Dat kan enkel en alleen dankzij de gewaardeerde steun van onze donateurs, onze bekwame werknemers, maar ook de kinderen zelf.

Bij NPH schenken we namelijk erg veel aandacht aan het aspect ‘duurzaamheid en zelfvoorziening’. De groente en fruitteelt zijn daarom belangrijk om onze kinderen te kunnen voeden. De kinderen helpen mee op de boerderij en op het veld. Zo leren ze heel wat bij over voeding en respect voor de natuur. Leonarda vindt het erg leuk om op die manier haar steentje bij te dragen door alle kinderen van gezond eten te voorzien. Ze heeft zelf al kool, avocado’s en appels geplant. ‘Het voelt bijna als spelen,’ zegt ze. Ze is zich bovendien meer dan ooit bewust van waar het eten op haar bordje vandaan komt en waardeert het des te meer.

Als donateur helpt u mee een zaadje planten voor een betere toekomst voor onze kinderen. Zeker na het moeilijke het afgelopen jaar, is uw steun des te meer belangrijk. Van kind tot donateur, iedereen speelt een rol in de duurzaamheid van NPH én de planeet en ook in het voeden van hongerige mondjes. En daar zijn we dankbaar voor.

Geef een kind de nodige gezonde voeding

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.