SINDS 1994

Opening: 11 november 1996

Aantal kinderen dat in het kinderdorp woont: 158

Totaal aantal kinderen dat hulp krijgt: 450

Nationaal directeur: Orlando Ramos

Locaties

Parramos

Casa San Andrés: het kinderdorp ligt in het dorp Parramos, op één uur rijden van de hoofdstad. Er is daar een school (van de kleuterschool tot en met het lager secundair onderwijs) aanwezig. Daarnaast zijn er beroepsateliers, een kinderdagverblijf en een huis voor kinderen met een handicap. De school biedt bovendien 300 beurzen aan voor de kinderen van de gemeenschap.

Chimaltenango en Guatemala-Stad

Jongeren van het hoger secundair onderwijs wonen allemaal samen in één huis.

De universiteitsstudenten wonen in huizen en kamers tijdens hun studies aan de openbare universiteit.

Wist u dat?

  • De kinderen leren Spaans op school en minstens 1 vreemde taal.
  • Er zijn 5 erkende beroepsateliers, namelijk: banketbakkerij, snit en naad, koken, schrijnwerkerij en lassen.
  • Er werden in 2015 twee nieuwe projecten opgestart: een familie-bakkerij en de ‘Tienda Sonrisa‘ (winkel van de glimlach). In de bakkerij worden aldus zelfgemaakte broodjes en koffie verkocht door de jongeren om lokaal geld in te zamelen. In de winkel verkopen anders-valide kinderen en jongeren broodjes, om hun fysieke en intellectuele capaciteiten te stimuleren. Op die manier leren ze ook meer onafhankelijk te zijn en hun inkomsten te beheren.
  • Het programma ‘One Family’ is een reïntegratie-programma dat opgestart werd in 2017 om kinderen opnieuw te integreren in hun biologische familie. Ze krijgen wel economische en psychologische steun. Op dit moment maken 48 kinderen deel uit van dit programma.
  • Na de vulkaanuitbarsting in 2018 voorzag NPH Guatemala de slachtoffers gedurende 5 weken van eten en medische zorg in de tijdelijke opvangcentra. Het kinderdorp organiseert nog steeds workshops voor de vrouwen en activiteiten voor de kinderen in de opvangcentra.

Leer de andere kinderdorpen van Onze Kleine Weeskinderen kennen:

HaïtiBolivia MexicoEl Salvador |Dominicaanse Republiek| Honduras Nicaragua | Peru