SINDS 1985

Geopend: 24 mei 1985
Aantal kinderen dat in het kinderdorp woont: 412
Totaal aantal kinderen dat hulp krijgt: 1069
Nationaal Directeur: Marlon Velasquez

Locaties

Rancho Santa Fe

Het kinderdorp bevindt zich op minder dan een uur van de hoofdstad, Tegucigalpa.

Er is een kleuterschool (Montessori), een lagere school en een middelbare school (lager middelbaar) aanwezig.

Bovendien hebben we verschillende beroepsopleidingen, zoals schrijnwerkerij, elektriciteit, snit en naad, schoenmakerij, schoonheidsverzorging en lassen.

Verder is er ook een bejaardentehuis, ‘Casa Eva‘ voor oude en vereenzaamde mensen.

Net binnen het kinderdorp bevindt zich naast de externe kliniek, ook een chirurgische kliniek, het ‘Holy Family Surgery Center’. Het centrum opende zijn deuren in 2009. Dit centrum heeft vast personeel in dienst en ontvangt buitenlandse teams die zowel kinderen als de lokale bevolking bijstaan.

Tegucigalpa

De jongeren die aan de universiteit studeren wonen in de hoofdstad. NPH zorgt ervoor dat ze een onderkomen hebben en te eten krijgen.

Daarnaast hebben we twee andere programma’s in de hoofdstad:

Casa de Ángeles: dit is de thuis van anders-valide kinderen en kinderen die speciale zorgen nodig hebben.

Pasos Pequeñitos: een kinderdagverblijf voor alleenstaande werkende moeders die anders geen opvang hebben voor hun kinderen.

Catacamas

Sinds 2007 worden er in deze stad jongeren tijdelijk opgevangen in een transitiehuis, in afwachting van een oplossing op lange termijn.

Maak een reis in ons kinderdorp in Honduras:

Wist u dat?

  • Zowat de helft van de meubels, schooluniformen en schoenen van de kinderen worden door onze jongeren gemaakt in de beroepsopleidingen.
  • Een deel van de voeding voor het kinderdorp wordt ter plekke geteeld. Het kinderdorp heeft een boerderij met varkens, melk- en vleeskoeien en teelt er 23 soorten groenten.
  • In 2017 ging het programma voor familiale reïntegratie, One Family, van start. Op die manier kunnen kinderen, indien mogelijk, (terug) bij hun biologische familie wonen. Onze organisatie blijft die kinderen steunen.
  • Chicas Poderosas is een programma bestemd voor meisjes, zowel binnen en buiten het kinderdorp. Het programma helpt op dit ogenblik 121 meisjes met als doel hun zelfvertrouwen te versterken. Dat doen ze aan de hand van verschillende activiteiten.
  • In onze ‘Comedor Infantil’ (kinderkantine), gelegen in de arme gemeenschap van Talanga, geven we 30 kinderen een veilige plek waar ze bijles kunnen volgen en ‘s middags een warme maaltijd krijgen.

Leer de andere kinderdorpen van NPH Belgium kennen:

HaitiBolivia Dominicaanse Republiek | El Salvador | Guatemala | MexicoNicaragua | Peru