Sinds 1987

Opening: 14 oktober 1987

Aantal kinderen dat in de kinderdorpen woont: 478

Totaal aantal kinderen dat hulp krijgt: 3113

Nationaal directeur: Kenson Kaas

Locaties

Tabarre

Ste Anne: dit huis is de thuisbasis van 38 kinderen onder de 6 jaar.

Don Bosco: in Tabarre biedt dit onderwijsprogramma steun aan jongeren die naar de middelbare school, universiteit of een technische school gaan.

St. Damien kinderziekenhuis: het enige kinderziekenhuis van het land. Het is één van de grootste projecten van NPH. Om meer te weten te komen over het ziekenhuis klik hier.

Ste Germaine en Kay Gabriel: onze revalidatiecentra bieden therapieën en onderwijs aan kinderen en volwassenen met een handicap.

Father Wasson’s Angels of Light (FWAL): biedt een thuis en onderwijs aan kwetsbare kinderen en jongeren.

Kenscoff

Ste Hélène: het kinderdorp ligt in het Kenscoffgebergte. 350 kinderen uit de omliggende gemeenschappen gaan naar school in ons kinderdorp.

Pétionville

Kay Eliane: een ander revalidatiecentrum dat therapie en onderwijs biedt aan kinderen en volwassenen met een handicap.

Maak een reis in onze kinderdorpen in Haïti

Wist u dat?

  • Als gevolg van de aardbeving van 2010 heeft Onze Kleine Weeskinderen in Haïti een tragisch verlies van personeel, vrijwilligers en familieleden geleden. De verschillende faciliteiten liepen een omvangrijke schade op. Ondanks die verliezen werden meer dan 1 miljoen mensen geholpen.
  • In 2004 riep Gena Heraty, directeur van Kay Christine (een onderdeel van ons kinderdorp in Ste Hélène, voor kinderen met speciale behoeften), een team bijeen om poliklinische diensten te verlenen aan kinderen met een handicap in de buurt van Wharf Jeremy. Het idee was om fysiotherapie, ondersteuning en voorlichting te geven aan de moeders. Dit idee groeide uit tot de faciliteiten van Ste Germaine, Kay Eliane en Kay Gabriel, waar ondertussen meer dan 400 kinderen en volwassenen met een handicap geholpen worden.
  • Gena Heraty kreeg in 2019 het ‘Irish Red Cross Humanitarian Award’ van het jaar.

Leer de andere kinderdorpen van Onze Kleine Weeskinderen kennen:

Mexico Bolivia Dominicaanse Republiek | El Salvador | Guatemala | Honduras Nicaragua | Peru