Een greep uit de landbouw- en drinkwaterprojecten van NPH

NPH Dominicaanse Republiek

Optimalisatie van landbouw- en drinkwaterprojecten

NPH Dominicaanse Republiek heeft recentelijk een agronoom ingehuurd om hun landbouw- en drinkwaterprojecten te optimaliseren. Momenteel produceert het kinderdorp 20% van het voedsel dat geconsumeerd wordt, waaronder groenten, knollen, noten, fruit en bladgroenten. Deze zelfvoorziening bespaart jaarlijks maar liefst € 20.289. Daarnaast verkopen ze nu ook enkele van hun producten. Een geavanceerd waterzuiveringssysteem behandelt en herverdeelt water voor diverse toepassingen, zoals landbouw- en landschapsirrigatie en drinkwatervoorziening.

Weetje: De landbouwgrond van NPH Dominicaanse Republiek beslaat maar liefst 35.400 m², een belangrijk onderdeel van hun landbouw- en drinkwaterprojecten!

NPH El Salvador

Voedselproductie en ecologische initiatieven

NPH El Salvador produceert maar liefst de helft van hun voedsel zelf. Ze verbouwen tomaten, komkommers, chili’s, radijzen, uien, koriander, papaja’s, watermeloenen en bananen. Bovendien maken ze zelf tortilla’s van maïs en produceren ze melk, verse kaas, rundvlees en varkensvlees op een ecologische manier: zonder chemicaliën en met organische meststoffen. Ze delen ook voedselpakketten uit aan 150 gezinnen in hun gemeenschapsprogramma’s. Helaas behandelt het ziekenhuis elk jaar veel kinderen met voedseltekorten, ondervoeding of ziektes door voedsel- en watervergiftiging: in 2023 waren dat 234 kinderen.

Weetje: NPH El Salvador heeft dagelijks 400.000 liter water nodig, wat neerkomt op 2.800.000 liter per week.

NPH Honduras

Verbeteringen in waterzuivering en voedselproductie

NPH Honduras heeft onlangs een nieuw waterdoseringssysteem geïnstalleerd voor een betere waterzuivering. Daarnaast zijn er 5 nieuwe kranen geplaatst die gezuiverd water leveren op strategische plaatsen op de boerderij. Ze hebben ook een nieuwe sproeier en planter aangeschaft en extra materiaal om groenten te kweken. Plannen zijn in de maak om een nieuwe waterput te boren, omdat de huidige drinkwatervoorziening onvoldoende is. Het kinderdorp produceert 38% van hun voedsel zelf en stuurt wekelijks verse groenten naar de keuken, 2 keer per week vlees en 2 keer per dag verse melk.

Weetje: NPH Honduras serveert maandelijks maar liefst 22.024 maaltijden en 7.973 tussendoortjes, waarvoor 12.960 eieren nodig zijn.