Dankzij de studiebeurs van NPH krijgt Marlon nu een kans in het leven

Marlon groeit zijn eerste levensjaren op in Lima, de hoofdstad van Peru. Zijn thuissituatie is hard en zijn gewelddadige vader vertrekt als hij en zijn broer Mario nog erg jong zijn. Zijn moeder heeft geen vast inkomen en probeert wat handel te drijven op straat. Ze verdient niet genoeg om het gezin te onderhouden, laat staan om Marlon en zijn broer naar school te laten gaan. De broertjes worden aan hun lot overgelaten.

Marlon en zijn broer, Mario

Marlon is ondervoed en heeft nooit onderwijs gehad

De overheid beslist daarom om de twee broertjes in het kinderdorp van NPH Peru te plaatsen. Marlon is dan acht jaar. Wanneer ze bij Nuestros Pequeños Hermanos (NPH) aankomen, in februari 2014, zijn ze ondervoed, niet onderwezen en weten ze niet wat een hecht gezin betekent.

Moeilijkheden in het onderwijs

In het begin had Marlon het moeilijk om zich op school te bewijzen. Hij kende het onderwijs niet en was door zijn thuissituatie erg kwetsbaar. Dankzij de constante aandacht van zijn leerkrachten en verzorgers kreeg hij de kracht en moed om toch door te zetten. Vorig jaar behaalde Marlon succesvol zijn diploma van de lagere school. Onze donateurs zorgden ervoor dat Marlon een studiebeurs kreeg, zodat hij naar de eerste graad van de middelbare school kon gaan.

Naast onderwijs krijgt Marlon ook de kans om te sporten

Zijn begeleider Eddy Martinez vertelt: ’Marlon is een van de vrolijkste en vriendelijkste jongens hier in San Martin. Zo’n opgewekte jongen doet het goed in de groep en maakt snel vrienden. In het begin had Marlon het niet makkelijk, wat wel te begrijpen is als je uit zo’n situatie komt. Maar dankzij het doorzettingsvermogen van Marlon en zijn leerkrachten is hij helemaal veranderd. Stilaan worden zijn schoolrapporten beter en merkt Marlon dat zijn inzet wel degelijk iets opbrengt. Naast school
krijgt hij hier ook de kans om te sporten. Marlon houdt van voetbal en Luis Suàrez is zijn favoriete voetballer.’

Elk kind heeft het recht op onderwijs!

Dankzij onze trouwe donateurs kan Marlon het kinderdorp ‘San Martin’ van NPH Peru nu zijn ‘thuis’ noemen. Zijn moeder en grootmoeder wonen nog steeds in Lima en proberen jammer genoeg
dagelijks de eindjes aan elkaar te knopen.

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.