Een belangrijke verjaardag in Latijns-Amerika voor Rubi en andere kinderen

Rubi is een moedige jonge meid. Op 11 mei vierde ze haar 15e verjaardag in Peru. Een zeer belangrijke gebeurtenis in Latijns-Amerika, want meisjes worden op die leeftijd als volwassen beschouwd.

Eindelijk een verjaardag zonder zorgen

Rubi kan nog maar sinds kort zonder zorgen haar verjaardag vieren. Haar ouders zijn gescheiden toen ze klein was. Ze bleef bij haar mama, die hertrouwde. Maar mishandeling en verwaarlozing waren een dagelijkse realiteit voor het jonge meisje … Ze kon daar niet blijven. Dat begrijpt u ongetwijfeld. De rechtbank besloot dat Rubi beter in het kinderdorp van NPH Peru kon komen wonen, waar ze een stabiele thuis zou krijgen. U kan zich wel voorstellen hoe verwarrend zo’n situatie voor een kind moet zijn.

Gelukkig loopt dit droevige verhaal goed af. Rubi was aanvankelijk schuchter en wantrouwig door haar traumatiserende verleden. In het kinderdorp werd ze goed ondersteund door de opvoeders. Vandaag is ze een vrolijke meid die van school en muziek houdt. Dat moet gevierd worden.

Dit is Rubi!

Ook een gelukkige verjaardag voor onze donateurs

We willen onze donateurs in de bloemetjes zetten. Vanwege hun hulp kunnen we ervoor zorgen dat Rubi niks mankeert. Zij zorgen ervoor dat Rubi en haar lotgenoten bij NPH de nodige zorg krijgen, naar school kunnen gaan en voldoende eten krijgen. Het belangrijkste: ze hebben nu een liefdevolle thuis waar ze kind mogen zijn. En dát is waar het bij NPH Belgium om draait.

Daarom wenst Rubi een stukje van haar verhaal met u te delen ter gelegenheid van haar
verjaardag. Zij vertelt u in haar bijgevoegde brief als geen ander hoe haar leven dankzij onze donateurs is veranderd. Zij geven haar een reden om een verjaardagsfeest te vieren.

Geef onze kinderen een mooi verjaardagsfeest

Vol hoop en verwachting kijken kinderen uit naar hun verjaardag. Maar voor Rubi was jarig zijn, nooit iets speciaals. Een dag als een ander, gekenmerkt door bittere somberheid. Net zoals een familie dat doet, willen wij daarom Rubi en haar vrienden, een onvergetelijke verjaardag geven. Haar mooiste wens is dat andere kinderen met een moeilijk verleden, vanaf vandaag aan een nieuw hoofdstuk kunnen schrijven.

Een boodschap van dankbaarheid van Rubi

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.