Families uit Latijns-Amerika herenigd voor de feestdagen

Het OneFamily-programma van NPH biedt gezinnen die het moeilijk hebben ondersteuning of helpt om kinderen weer samen te brengen met hun familie. De deugden van dit programma zijn duidelijker dan ooit tijdens de feestdagen, wanneer de gezinnen genieten van een warme kerst samen.

Kinderen keren terug naar huis

De familie Sanchez is een voorbeeld van zo’n familie dat onlangs herenigd werd. Ze wonen in de Guatemalteekse hooglanden van Chimaltenango. Dit gezin van zes leeft in een eenvoudig huis van zongedroogde bakstenen en takken. Twee oudere kinderen van de familie, Jimmy en Melinda, woonden vroeger in Casa San Andrés van NPH Guatemala. Dankzij de hulp van NPH, konden ze terug naar hun familie keren.

De familie Sanchez herenigd

“Vroeger kon ik mijn kinderen niet naar school laten gaan. Maar nu kunnen we niet dankbaar genoeg zijn voor alles wat we gekregen hebben. En zelfs al hebben we weinig, we delen alles”, vertelt Juan, de vader van het gezin.

Familieactiviteiten en ondersteuning

De familie maakt het vandaag goed. Ze krijgen ondersteuning van de maatschappelijk werker van NPH en ze nemen deel aan activiteiten van NPH OneFamily. Helaas is de familie economisch nog niet stabiel genoeg, omdat de vader lange tijd werkloos was. Momenteel heeft hij een tijdelijke baan, maar hij is op zoek zoek naar een job met een beter inkomen.

De kinderen ontwikkelen zich volop

De oudste dochter Melinda doet momenteel haar dienstjaar in het Vrouwenbureau van de gemeente. Ze presteert goed en is erg blij dat ze kan bijdragen aan de ontwikkeling van de gezinnen waar ze van maandag tot vrijdag mee werkt. Jimmy zit momenteel in de 4e klas autotechniek op een school tweeënhalf uur van hun huis. Hij is een jonge man met een sterk verlangen om zich te verbeteren.

Melinda aan het werk

Kerstmis: belangrijk voor Guatemalteekse families

De kerstfestiviteiten beginnen wanneer de familie ‘s ochtends vroeg opstaat om dennennaalden te verzamelen. Ze worden uitgespreid over de vloer van de eetkamer en vullen de lucht met een feestelijk aroma.

De familie Sanchez bereidt de kerstmaaltijd

Voor Kerstmis dit jaar zal de familie een stoofpot met kip klaarmaken. Terwijl de stoofpot suddert, begint de bereiding van de traditionele Guatemalteekse tamales. Het is traditie dat de familie op 24 december pas om middernacht gaat eten. De maaltijden op kerstavond en Kerstmis zijn speciale
gelegenheden.

“Zonder de donateurs zouden we geen kerst kunnen vieren samen en onze kinderen niet aan hun toekomst kunnen werken. We zijn eeuwig dankbaar en staan hier rond deze tijd van het jaar nog extra bij stil”, zegt Juan.

Nu de kinderen ouder worden, is de familie dankbaar voor de gelegenheid die de feestdagen bieden
om extra tijd met elkaar door te brengen.

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.