Update coronavirus in Latijns-Amerika

Twee weken geleden hebben we u meegedeeld dat de Wereldgezondheidsorganisatie had aangekondigd dat het epicentrum van het coronavirus zich nu in Latijns-Amerika bevindt. We hebben u ook geïnformeerd over de moeilijke beslissingen die onze grote familie moest nemen om het coronavirus in te dijken in onze kinderdorpen. U kunt er HIER meer over lezen.

Op dit moment werd in alle negen landen in Latijns-Amerika waar Nuestros Pequeños Hermanos (NPH) actief is, een toename van coronagevallen gezien.

In de Dominicaanse Republiek zijn er officieel 35.148 bevestigde gevallen en in Honduras 23.943. Ook in El Salvador is een toename van coronapatiënten waargenomen.

Ook al was Peru een van de eerste landen in Latijns-Amerika waar de lockdown werd toegepast (op 16 maart), vielen er meer dan 10.000 doden en hebben ze nog steeds te kampen met meer dan 300.000 besmette personen.

De snelle reactie op Covid-19 in Peru kwam tot stand toen de regering zich realiseerde dat ze slecht voorbereid waren op een pandemie. Immers, er zijn slechts 500 IC-bedden in voor 32 miljoen mensen in heel het land.

Eén van de grote redenen waarom het aantal besmettingen zo is toegenomen in Peru, is armoede. Niet veel mensen hebben bijvoorbeeld een koelkast. Daardoor moeten ze tijdens de lockdown toch vaak winkelen. Sociale afstand wordt bovendien niet vaak afgedwongen in marktplaatsen of supermarkten.

De gebieden met het hoogste aantal besmettingen zijn de sloppenwijken in Lima, het Amazonegebied en de noordelijke regio’s waar veel armoede heerst. Veel mensen in die regio’s zijn seizoensarbeiders. Zij komen een deel van het jaar naar Lima om de eindjes aan elkaar te knopen voor hun gezin. In tijden van crisis zijn het vaak net die gezinnen, die het zwaarst getroffen worden.

Dat geldt ook voor de kwetsbare kinderen en de families die ons kinderdorp NPH Peru ondersteunt. De medewerkers vertellen dat hongerige gezinnen buiten de deuren van het kinderdorp in de rij staan om voedselpakketten te ontvangen.

Wij proberen zoveel mogelijk bijstand te verlenen aan deze gezinnen, maar we verwachten dat de vraag om hulp binnenkort nog groter zal zijn. U kunt deze kwetsbare kinderen en gezinnen in Peru helpen tijdens de pandemie door hier te doneren:

doe nu een gift

Alvast bedankt!

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.