COVID-19 update van onze kinderdorpen in Latijns-Amerika en Haïti

Zoals u misschien al heeft gelezen, is Latijns-Amerika nu het epicentrum van de COVID-19 gezondheidscrisis.

In de landen waar NPH actief is, worden in Peru en Mexico het hoogste aantal gevallen per week gemeld. In Guatemala en Bolivia is er wekelijks een aanzienlijke toename van nieuwe gevallen.

Image may contain: 2 people, people standing and outdoor

We kregen vandaag het bericht dat in de meeste gemeenschappen in de omgeving van onze kinderdorpen nu ook mensen die positief testen op het coronavirus.

We kunnen met een gerust hart zeggen dat we tot nu toe geen grote uitbraken kennen in onze kinderdorpen en dat de veiligheidsprotocollen en inperkingsmechanismen nog steeds van kracht zijn.

Zo konden we eventuele uitbraken snel onder controle krijgen. Nochtans is NPH niet immuun tegen het virus en hebben we nu ook in onze kinderdorpen 3 positieve gevallen bij het personeel. Zij krijgen de gepaste behandeling van onze lokale medische diensten en de gezondheidsdeskundigen.

Het getroffen personeel stelt het momenteel gelukkig goed en zullen het virus overwinnen zonder verdere complicaties.

De lokale gezondheidsteams binnen onze kinderdorpen blijven waakzaam: de temperaturen van de kinderen worden elke dag gemeten, symptomatische gevallen worden elke dag onderzocht, er wordt afstand gehouden van elkaar, het personeel draagt maskers en er worden quarantainemaatregelen toegepast opdat het virus geen verdere schade toebrengt aan de kinderen en het personeel in onze kinderdorpen.

In alle kinderdorpen worden specifieke plaatsen voorzien voor de isolatie en behandeling van patiënten met een lichte of vermoedelijke symptomen. De kinderdorpen hebben ook actieplannen ontwikkeld om zich voor te bereiden voor verschillende mogelijke scenario’s.

Het personeel in de kinderdorpen heeft toegegeven dat er momenteel sprake is van collectieve uitputting. Elke dag luisteren ze naar berichten over ziekenhuizen die bezwijken en het hoge aantal overlijdens. We willen daarmee benadrukken dat onze regio kwetsbaarder is dan ooit.

Het is daarom van levensbelang dat ons medisch personeel alles doet wat kan om zowel onze kinderen als ons personeel veilig te stellen en dat ze daarvoor de nodige middelen krijgen.  

Daarom doe ik vandaag beroep op uw solidariteit. Uw gift is nu meer dan ooit noodzakelijk om onze missie voort te zetten en onze kinderen te beschermen.

Alstublieft, maak de bijdrage van uw keuze vandaag nog over.

doe nu een gift

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.