Update Haïti

Op 14 augustus 2021 heeft een verwoestende aardbeving Haïti getroffen. Een natuurramp met meer dan 2.200 doden, 12.200 gewonden en 344 vermisten in het zuidwesten van het land. De zoekacties in het puin worden voortgezet, maar de kans op overlevenden wordt steeds kleiner. De bevolking is getraumatiseerd en zoekt wanhopig naar oplossingen om de situatie het hoofd te kunnen bieden …

Dankzij de hulp van onze donateurs konden we snel hulp bieden

Dankzij de hulp van gulle donateurs, was NPH Haïti in staat om zeer snel hulp te bieden ter plaatse. Ons team heeft eerst de families in nood van het personeel en de kinderen geïdentificeerd. Zij kregen niet alleen kleding en dekzeilen om zich tegen het slechte weer te beschermen, maar ook de broodnodige financiële steun om hen te helpen de ramp het hoofd te bieden.

We komen in actie!

Iedereen bij NPH (Nuestros Pequeños Hermanos) ging meteen aan de slag. Annabelle Pierre, een studente fysiotherapie die opgroeide bij NPH Haïti, ging na de aardbeving ter plaatse met een groep studenten fysiotherapie en ergotherapie. Ze waren erg aangedaan door wat ze daar zagen.

Het team kwam midden in de nacht aan toen tropische storm Grace passeerde. Vele mensen hadden geen onderdak, of waren te bang om binnen te slapen. ‘Er waren veel zwangere vrouwen met kinderen, het was overweldigend …’, herinnert Annabelle zich. Nadat de storm had toegeslagen, deelde het team hygiënekits, water en voedsel uit aan de slachtoffers. Daarna konden de studenten de gewonden behandelen.

Annabelle (rechts) verzorgt een patiënt

Voor Annabelle, een pijnlijke herinnering

Tijdens de behandelingen, hoorden de teamleden vele hartverscheurende verhalen over vermiste familieleden, doden, vernielde huizen en daklozen. Annabelle voelde met hen mee, want haar ouders stierven beiden aan een ziekte, waardoor zij wees werd toen zij nog maar een klein meisje was. Een pijnlijke herinnering… Zo kwam ze terecht in ons kinderdorp.

Annabelle bevestigt dat de noden in Haïti enorm zijn en de hulp niet snel genoeg komt. De situatie is kritiek. De slachtoffers hebben u dringend nodig.

De directeur van NPH Haïti, Kenson Kaas, is het daarmee eens:

‘Dankzij uw steun hebben we al kleding, medische noodkits en bouwmaterialen zoals daken van golfplaten, spijkers, hout, oplaadbare lampen, enz. uitgedeeld. We hebben ook een deel van onze eigen voedselreserve gebruikt om voor een maand voedsel te verschaffen, zoals rijst, bonen, bakolie en zout. We zorgen voor de basisvoorzieningen om de slachtoffers de komende maand te helpen overleven, maar wij hopen meer duurzame hulp te kunnen bieden door een beroep op u te doen.’

Help ons

Het is niet genoeg om de slachtoffers tijdelijk te helpen, zoals u zich kan inbeelden. Ze hebben alles verloren.
Hun leven is in elkaar gestort, hun kinderen lijden onder de gevolgen van de aardbeving en hun toekomst staat op het spel. Daarom wilt onze organisatie de komende maanden 150 gezinnen (van de kinderen, het personeel en zij die er het meeste nood aan hebben) in Les Cayes en Jérémie helpen om hen een permanente woning te geven, evenals basisvoedsel. U kunt deze getroffen gezinnen steunen door vandaag nog een donatie te doen.

Als u in staat bent om te reageren op onze noodoproep, aarzel dan niet om uw bijdrage meteen over te maken a.u.b. We kunnen deze gezinnen en kinderen niet aan hun lot overlaten, uw hulp is absoluut noodzakelijk voor hen om te overleven!

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.