Zorgen voor elkaar : het Covid 19 virus maakt ook slachtoffers in Latijns-Amerika

In deze moeilijke tijden doet ons klein team er alles aan om de essentie van haar activiteiten te waarborgen

In deze moeilijke tijden doet ons klein team er alles aan om de essentie van haar activiteiten te waarborgen en de kinderen en families in Latijns-Amerika en Haïti te helpen. Daar woedt het virus ondertussen ook en wachten de mensen met een bang hart op de verdere ontwikkelingen…

We staan voor een aantal enorme uitdagingen. We moeten doorgaan met ons alledaagse werk en zorg bieden aan de kinderen die onder onze hoede zijn. Het zijn onze kinderen. Ze hebben niemand anders. In de meeste landen in Latijns-Amerika zijn niet meer dan 100 bedden op de intensieve zorgen beschikbaar. Daarom is voorlichting om de verspreiding van het virus tegen te gaan, de sleutel om de crisis te doorstaan. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor al onze medewerkers.

Onze partnerorganisatie, NPH, heeft alvast de nodige voorzorgen genomen in de kinderdorpen om een uitbraak te voorkomen. De kinderen wassen zeer regelmatig hun handen en bewaren afstand. We proberen ook de stroom van voedsel en medicijnen voor onze projecten te garanderen. Denk aan alle materialen zoals thermometers, mondmaskers, handschoenen etc. voor ons St. Damien kinderziekenhuis in Haïti, waar ieder jaar meer dan 90.000 kinderen afhankelijk zijn van onze zorg.

Bovendien hebben de meeste regeringen in de regio besloten de scholen te sluiten om het aantal besmettingen zoveel mogelijk te beperken. Maar dit betekent dat miljoenen kinderen risico’s lopen, omdat de lunch die ze op school krijgen vaak de enige maaltijd is die ze de hele dag krijgen. Een regelrechte ramp. Wij willen via onze programma’s mee helpen.*

Het virus zorgt voor grote moeilijkheden, waar ook ter wereld, maar de kwetsbare medische zorg in Latijns- Amerika en Haïti zorgt voor extra uitdagingen. De toekomst van onze kinderen hangt af van de vrijgevigheid van mensen zoals u. Via onze programma’s willen we de gezinnen uit de arme gemeenschappen helpen. Daarom hebben we uw hulp hard nodig!

Help mee om het virus buiten de deur van onze programma’s te houden en zorg ervoor dat we ons werk zo veel mogelijk kunnen voortzetten, dankzij uw gift a.u.b.!

DANK U!

*Voor meer informatie kan u terecht op: Mondiaal Nieuws

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.