Een overzicht van de verwezenlijkingen in 2019

Dankzij de hulp van onze donateurs en WereldOuders hebben we in 2019 een heel aantal projecten kunnen verwezenlijken in onze kinderdorpen : duizendmaal DANK voor uw steun!

Hierbij een overzicht van een aantal verwezenlijkingen in de 9 landen waar we actief zijn.

MEXICO

Nieuwe huizen

In 2019 werden er in Miacatlán 4 nieuwe huizen afgewerkt en 3 verbouwd voor meer privacy. Voort-aan slapen de kinderen er niet meer volgens leeftijd, maar per familie. De volgende jaren willen we ook de rest van de woonhuizen zo verbouwen.

This image has an empty alt attribute; its file name is constructionHN.jpg

PERU

Opening van onze biotuin

Vorig jaar gingen we met onze biotuin van start die deel uitmaakt van een duurzaam landbouwproject. De groenten kweken we zelf en worden voor eigen consumptie gebruikt. Zo komt er meer budget vrij en zijn we zelfredzaam. In 2020 willen we overschotten op de markt verkopen.

This image has an empty alt attribute; its file name is peeeruu.jpg

HAÏTI

St Damien-kinderziekenhuis

In 2019 konden meer mama’s in ons ziekenhuis bevallen: van 180 bevallingen per maand naar 250. Dit was nodig omdat o.a. Artsen Zonder Grenzen een materniteit in de buurt sloot en St Damien nog belangrijker werd toen de socio-politieke onrust in het land toenam.

This image has an empty alt attribute; its file name is hospitalmaternite.jpg

GUATEMALA

Gratis kinderopvang

Vorig jaar openden we een nieuw en gratis kinderdagverblijf voor kinderen van alleenstaande moeders, zodat ze met een gerust hart kunnen gaan werken. Het biedt momenteel 21 kinderen uit de nabijgelegen gemeenschap integraal onderwijs aan.

This image has an empty alt attribute; its file name is gttt.jpg

HONDURAS

Familiecentrum San José

Honduras begon met de bouw van het familiecentrum San José in de naburige gemeenschappen, Mata de Plátano en Pueblo Nuevo. Ons team werkt momenteel met 4 scholen in het gebied en voert evaluaties uit om de problemen te identificeren en oplossingen te zoeken. We voorzien het einde van de bouwwerken in 2020.

This image has an empty alt attribute; its file name is mexicooo.jpg

EL SALVADOR

20 jaar bestaan

In 2019 vierde het kinderdorp in El Salvador haar 20-jarig bestaan. Sinds de oprichting werden al meer dan 900 pequeños (kinderen) opgevangen. Voor die gelegenheid opende het kinderdorp ook 3 nieuwe klasruimtes : een mentale behendigheidscursus, een bijlesklas en een speelzaal.

DOMINICAANSE REPUBLIEK

Transitiehuis

Na de succesvolle opening van het transitiehuis in 2018 kregen meer dan 50 kinderen hulp via ons transitiehuis ‘Niños de Dios’. Het transitiehuis in Monte Plata helpt de Dominicaanse gezinnen te versterken door te zorgen voor kinderen die in risicovolle situaties leven, totdat hun situatie verbetert.

This image has an empty alt attribute; its file name is fotokb.jpg

BOLIVIA

Bouwwerken in het kinderdorp

We hebben ons project voor de wederopbouw van de woonhuizen kunnen voortzetten door dit jaar de bouw van 3 huizen af te ronden. Deze 3 huizen zijn herbouwd met duurzame ramen, muren en daken die veiliger zijn, vooral tijdens het regenseizoen. We hebben ook een melkveehouderij en weiland voor de koeien kunnen bouwen, zodat ze kunnen worden getransporteerd en gevaccineerd.

NICARAGUA

Langzaam terugkeer tot het normale leven

Hoewel de sociaal-politieke situatie van het land niet volledig is opgehouden, werden de academische cycli volledig doorlopen en had het geen invloed op de schoolresultaten in 2019. Zo kon onder andere opleiding in afvalbeheer en recyclage, persoonlijke hygiëne en gezonde voeding volgen voltooid worden.

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.