Word peter of meter van ons St. Damien-kinderziekenhuis

Het kinderziekenhuis heeft haar naam te danken aan onze belgische landgenoot, pater Damiaan. Net zoals hij zich inzette voor mensen met lepra, wilt ons medisch personeel zich inzetten voor de kansarme kinderen in Haïti.

Het St Damien-kinderziekenhuis biedt hoogwaardige medische behandeling voor kansarme, zieke kinderen en zwangere vrouwen in Haïti. Meer dan de helft van alle patiënten wordt opgenomen voor besmettelijke ziektes, zoals tuberculose, malaria en HIV. Nog eens 25% wordt opgenomen voor niet-besmettelijke ziektes zoals kanker, hart- en vaatziekten of nierinfectie.

Het St Damien-kinderziekenhuis heeft ook gemeenschaps- en volksgezondheidsprogramma’s. Via die programma’s worden elk jaar meer dan 80.000 diensten aan kinderen en volwassenen aangeboden. Dit is nodig, want in Haïti haalt 1 op de 10 kinderen zijn 5e verjaardag niet.

Het St Damien kinderziekenhuis heeft elke maand 50.000 donoren nodig om de kinderen van Haïti te blijven redden.
Het St Damien kinderziekenhuis heeft u nodig! Sluit je aan bij ons team van helden door peter of meter te worden van ons kinderziekenhuis met een maandelijkse donatie.

De drie prioriteiten van het St Damien-kinderziekenhuis

Het enige ziekenhuis in Haïti dat kinderen met kanker behandeld

Het oncologische departement van het St Damien-kinderziekenhuis bestaat sinds 2006 en heeft sinds zijn creatie al bijna 300 patiënten behandeld. Het departement behandelt zowel solide tumor- als bloedkankers (zoals leukemie, lymfoom, retinoblastoom, neuroblastoom, (eierstok-, teelbal-).

Chemotherapie en chirurgische ingrepen worden ter plaatse op de St. Damien-campus uitgevoerd en bestralingstherapie vindt plaats in Santo Domingo in de Dominicaanse Republiek.

Wat wij dankzij uw hulp verwezenlijken

  • Levens redden in Haïti – Wij verlenen elk jaar meer dan 70.000 diensten aan kinderen, baby’s en zwangere vrouwen.
  • Kinderen met kanker behandelen – St Damien is het enige ziekenhuis in het land dat kinderen met kanker een behandeling biedt.
  • Baby’s ter wereld te brengen – Het ziekenhuis heeft  in 2020 2621 baby’s ter wereld gebracht en vrouwen geholpen die een zwangerschap met een hoog risico nodig hadden.
  • De armste kinderen van Haïti helpen – De kinderen die getroffen zijn door ondervoeding, cholera, tbc en HIV worden hier behandeld.

Vaak gestelde vragen over het peterschap

Als indicatie, wat zijn de totale kosten van behandelingen, bezoeken & verblijf in het kinderziekenhuis

€4.500 is de kostprijs van een chemotherapiebehandeling voor een kind

€800 is de kost van intensieve zorgen voor één week

€450 is de kost van het verblijf van een patiënt voor een week

€100 is de kost van een bezoek aan de spoedafdeling

Hoeveel kost het peterschap?

U kan peter of meter worden voor slechts €0,50 per dag (€15 per maand). Als uw bijdrage groter is dan €40 per jaar, is uw bijdrage fiscaal aftrekbaar.

Hoe lang duurt het peterschap?

In principe komt er pas een einde wanneer u, om welke reden dan ook, het peterschap niet verder kan zetten. We vragen u ons hiervan op de hoogte te brengen (liefst schriftelijk).

Kan ik het St Damien- kinderziekenhuis bezoeken?

We zouden maar al te graag u willen laten zien wat we met behulp van uw steun hebben kunnen doen in Haïti. Helaas is er momenteel veel turbulentie gaande in Haïti en kunnen we geen visites plannen. Maar we houden u op de hoogte wanneer dit weer mogelijk is!

Wie kan het peter/meter worden van het kinderziekenhuis?

Iedereen kan peter of meter worden van het kinderziekenhuis! U kan peter/meter worden als privé-persoon, samen met uw familie, uw bedrijf, uw school …

Hoe kan ik peter of meter worden van het kinderziekenhuis?

Dank u voor uw interesse om peter of meter te worden van ons St. Damien kinderziekenhuis! Ga daarvoor naar deze pagina: link

Indien u vragen heeft, of indien u de brochure wenst te ontvangen, gelieve contact op te nemen met onze peterschap verantwoordelijke (Christelle Carp) op christelle.carp@nph-belgium.org.