Tropische storm Amanda treft El Salvador

De tropische storm Amanda heeft op 30 mei El Salvador zwaar getroffen. De storm ging gepaard met veel regen en wind. Vele families in het land werden er het slachtoffer van. President Nayib Bukele heeft meteen erna voor 15 dagen de noodtoestand afgekondigd.

De slachtoffers tellen verschillende gezinnen waarvan de kinderen deelnemen aan de gemeenschapsprogramma’s van NPH. Gelukkig zijn alle kinderen veilig en wel.

NPH schoot die families in nood te hulp.

De meeste van die gezinnen wonen in huizen die gebouwd zijn van eenvoudige materialen, zoals plaatwerk en aarde vloeren. Daardoor zijn ze het meest kwetsbaar voor natuurrampen en tropische stormen zoals Amanda.

huizen na de storm in El Salvador

Meteen na het opmeten van de schade die veroorzaakt werd door de storm, kregen 11 families onze hulp. Daarom vertrok ons personeel de volgende dag naar de getroffen gebieden om o.a. matrassen, dekens en voedsel uit te delen. Meerdere gezinnen verloren hun huis door de overstromingen en landverschuivingen die met de storm gepaard gingen. Zij werden naar verschillende opvangcentra van de Salvadoraanse regering gebracht.

De situatie zal zware gevolgen hebben voor vele arme gezinnen in El Salvador, die al door de COVID-19-pandemie getroffen waren. Wij hebben tot op heden zoveel bijstand als mogelijk verleend, maar we verwachten dat de vraag om hulp binnenkort nog groter zal zijn.

We zullen u op de hoogte houden van de situatie. Intussen kunt u altijd hier meer informatie vinden over de COVID-19 pandemie in Latijns-Amerika en Haïti, en kunt u hier meer informatie vinden over onze gemeenschapsprogramma’s.

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.