Zorgen voor elkaar: juist nu!

Het coronavirus bedreigt alles en iedereen en verspreidt zich ook in Latijns-Amerika en Haïti. Alleen al in Peru zijn er al meer dan 50.000 besmettingen. In die landen met een zeer fragiel zorgsysteem zijn de gevolgen van een uitbraak voor de meest kwetsbaren niet te overzien..

Onze grote familie doet hun uiterste best om zich voor te bereiden op het ergste.

Al onze kinderdorpen hebben de volgende beschermende maatregelen genomen:

  • Alle kinderen zijn op de hoogte van de situatie en houden zich aan strikte hygiënevoorschriften.
  • Personeel dat thuis kan werken, doet dat.
  • Alleen essentiële leveringen (water, voedsel…) zijn toegestaan in onze kinderdorpen en de bezorgers moeten hun handen wassen en een masker opzetten voordat ze binnenkomen.
  • Het personeel dat belast is met het dagelijks welzijn van de kinderen en de opvoeders blijven gedurende de gehele quarantaineperiode in het kinderdorp.

Ons St Damien-kinderziekenhuis in Haïti, anticipeert op de crisis geneesmiddelen, ontsmettende handgels en beschermingsmiddelen (maskers, handschoenen…) te verzamelen.

Er zijn handwasstations toegevoegd en iedereen die het ziekenhuis binnenkomt of verlaat wordt actief aangemoedigd om er gebruik van te maken, ook voorbijgangers. Al deze mensen worden ook uitgenodigd om hun omgeving te informeren over het belang van hygiëne, wat levens kan redden.

This image has an empty alt attribute; its file name is mailchimp-photo-2-1024x683.jpeg

In landen als Haïti, waar de sanitaire omstandigheden slecht zijn en waar de toegang tot voedsel en drinkwater beperkt is, kan de komst van een virus zoals COVID-19 verschrikkelijke gevolgen hebben, aangezien de bevolking zich al in een zeer kwetsbare situatie bevindt. Maar dit is niet onze enige zorg.

De lockdown veroorzaakt namelijk ook een voedseltekort.Voedsel is veel moeilijker te verkrijgen voor onze kinderen en gezinnen in de gemeenschappen. Vele dorpen en steden staan nu onder militair toezicht en worden afgeschermd door controleposten. De verkoop op straat is verboden en boeren kunnen dus niet hun producten verkopen. Daarbij is de prijs van voeding omhooggeschoten. In Mexico bijvoorbeeld, kosten eieren nu 50% meer.

Heel veel mensen zijn hun werk kwijtgeraakt en in landen zonder sociaal of financieel vangnet betekent geen job, geen eten. Het gevolg van dit alles is dat de kinderen uit de arme gemeenschappen die bij ons naar school gaan, nu vaak meerdere maaltijden per dag missen!

Het internationaal team van NPH dat zich bezighoudt met de gemeenschapsprogramma’s probeert in een aantal landen families, oudere mensen en verpleeghuizen te identificeren die onze hulp het hardst nodig hebben. Die bieden we waar mogelijk voedsel aan.

We doen er alles aan om een rampscenario te voorkomen!

Met € 15 draag je bij aan een voedselpakket voor een arm gezin. Helpt u mee? Doe dan een donatie via de onderstaande knop!

We zullen u op de hoogte houden via de website en onze sociale netwerken. ALVAST BEDANKT voor uw broodnodige steun!

doneer

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.