Wendy’s succesverhaal: Van straatarm naar succesvolle universitair afgestudeerde

Het verhaal van Wendy is er een van veerkracht en doorzettingsvermogen. Op 5 augustus 2009, toen Wendy slechts 11 jaar oud was, kwam ze aan bij NPH Dominicaanse Republiek. Als oudste van zes broers en zussen werd Wendy geconfronteerd met een leven van armoede en verwaarlozing. Haar ouders waren werkloos en niet in staat om voor hun kinderen te zorgen, waardoor ze gedwongen werden te bedelen op de straten van San Pedro de Macoris. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat er weinig geld over bleef voor een degelijke schoolopleiding voor de kinderen. Wendy’s wens om te studeren bleef dus lange tijd een verre droom. Dankzij NPH Belgium kreeg Wendy de kans op een betere toekomst. Vandaag, 15 jaar later, is Wendy succesvol afgestudeerd in Latijns-Amerika. Ze is afgestudeerd met grote onderscheiding in de onderwijspsychologie, en dit is nog maar het begin van haar volwassen leven.

Wendy succesvol afgestudeerd in Latijns-Amerika
Wendy: successvol afgestudeerd in Latijns-Amerika

Succesvol afstuderen in Latijns-Amerika

In Latijns-Amerika maakt de helft van de jongeren de middelbare school nooit af, waardoor de universiteit voor de meesten onbereikbaar blijft. Slechts 20% van de jongeren studeert verder. Hier komt NPH in beeld. Door middel van studiebeurzen biedt NPH jongeren de kans om te ontsnappen aan de vicieuze cirkel van armoede. De meerderheid van de NPH-studenten is de eerste in hun familie die de middelbare school afmaakt en naar de universiteit gaat. Voor meer informatie over de situatie van onderwijs in Latijns-Amerika, bekijk dit UNESCO-rapport.

De sleutel voor de ontwikkeling van een kind

Wendy’s reis naar succes werd mogelijk gemaakt dankzij de studiebeurzen van NPH. Dit programma garandeert niet alleen een stabiele baan na het afstuderen, maar ook de mogelijkheid om de oorspronkelijke situatie van armoede te doorbreken en bij te dragen aan de maatschappij. Want een kind dat goed onderwijs krijgt, krijgt kansen voor de toekomst. Dankzij NPH studeren jaarlijks meer dan 250 jongeren af aan de Universiteit, klaar om leiders van morgen te worden en een impact te maken in hun omgeving.

Hoeveel bedraagt een studiebeurs?

Het bedrag van een studiebeurs varieert afhankelijk van het soort studie, het land en het type universiteit. Gemiddeld bedraagt een studiebeurs bij NPH €2.500 per jaar. Hiervan gaat 60% naar accommodatie, eten en transport, en 40% naar collegegeld, boeken en ander studiemateriaal. In ruil daarvoor doen de NPH-studenten een dienstjaar bij NPH, om zo iets terug te doen voor de maatschappij.

Wendy’s woorden

“De NPH-familie heeft me geleerd dat als je ergens je zinnen op zet en vecht om het te bereiken, je het kunt bereiken, welke obstakels er ook in de weg staan en waar je ook vandaan komt. Deze droom die uitkomt, is niet het einde, maar slechts het begin van mijn volwassen leven.” – Wendy
Wendy’s verhaal is een krachtig voorbeeld van wat mogelijk is als jongeren toegang krijgen tot onderwijs en de steun die ze nodig hebben om hun dromen waar te maken. Dankzij de bijdrage van onze donateurs kunnen wij blijven investeren in de toekomst van jongeren zoals Wendy.

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.