Yamileth’s ervaring tijdens de lockdownperiode

Na de lange en zware lockdownperiode, snakken de mensen in Latijns-Amerika en Haïti naar vrijheid, hoewel de situatie er nog zeer fragiel is. De kinderen bij ons zijn zich ervan bewust dat zij veel geluk hebben om in de veilige omgeving van onze kinderdorpen of met de nodige hulp, in hun eigen familie te kunnen opgroeien. 

Daarvan getuigt ook Yamileth, uit het kinderdorp NPH El Salvador. Zij werd in ons kinderdorp opgevangen op 7-jarige leeftijd, omdat haar oma niet voor haar kon zorgen.

Yamileth schreef u een brief om u te vertellen hoe haar leven een positieve draai heeft genomen bij NPH, wat ze tijdens de quarantaine heeft gedaan en wat voor impact u als donateur heeft:


Liefste wereld,

Hallo, mijn naam is Yamileth en ik ben 19 jaar oud. Ik zit momenteel in mijn 2e dienstjaar en zorg voor een groep meisjes. Ik ben in het kinderdorp van NPH El Salvador aangekomen in 2008, toen ik 7 jaar oud was. Ik ging naar het eerste leerjaar.

Ik maak deel uit van deze grote familie, omdat mijn biologische familie niet de mogelijkheden heeft om mij een opleiding en een goede gezondheid te geven. Ik voel werkelijk dat ik deel uitmaak van de familie van NPH en het is een geweldige mogelijkheid om te kunnen studeren. Dankzij NPH heb ik geleerd om op te groeien met waarden, heb ik het 9e jaar(*) en ook een diploma van het middelbaar gehaald. Binnen een paar maanden mag ik aan de universiteit beginnen. Ik ben de familie NPH heel erg dankbaar voor alle mogelijkheden die mijn opvoeders en de donateurs mij geven. Dankzij het grote liefdeswerk van Pater Wasson, veranderde het leven van vele jongeren bij NPH.

Tijdens de quarantaine hebben we vele activiteiten gedaan in het kinderdorp, zoals sport, recreatiemiddagen en -avonden, zumbalessen en activiteiten die de tíos (**) hebben georganiseerd. In de meisjeshuizen hebben we ook kleine schoonheidsworkshops gehouden, zoals manicure en haartooi, maar ik genoot er het meeste van om de meisjes van het woonhuis waar ik een handje toesteek, te helpen. Het geeft me erg veel voldoening om mensen te helpen, op welke manier ook. Het is mooi om een kleiner broertje of zusje te zien slagen. We kijken ook films, knutselen, lezen, doen bordspelletjes en we wonen workshops bij over het belang van persoonlijke verzorging om de verspreiding van de pandemie te voorkomen, zoals het handen wassen.

Padrinos(***) hebben, is een zegen, want ze geven ons een tweede kans in het leven. Ze zijn zoals engelen die erover waken dat we al het nodige hebben voor onze persoonlijke vorming. Ze doen een groot werk van liefde en naastenliefde omdat hun gedachten en daden speciaal voor ons zijn. De donateurs zijn zoals een tweede familie voor mij, omdat ze een heel erg belangrijke rol spelen in onze levens en harten. Dank u voor al uw liefde en attenties voor ons!

Uitleg:
(*) In Latijns-Amerika gaat de basisschool tot aan het 9e jaar (vergelijkbaar met het 3e secundair hier in België).
(**) Een tío of tía betekent letterlijk ‘oom’ of ‘tante’ in het Spaans. Het is de naam die onze kinderen geven aan
hun opvoeders.
(***) Een padrino betekent letterlijk ‘peter’ of ‘meter’ in het Spaans. De kinderen gebruiken het ook als benaming
voor ‘beschermengel’, ‘donateur’, ‘vrienden van NPH’.

De brief in het spaans:

2 thoughts on “Yamileth’s ervaring tijdens de lockdownperiode

  1. Hey lieve meid!

    Ik help jullie met enorm veel plezier en doe het met heel veel liefde met de zelfde liefde die ik heb voor mijn eigen zoon! Maar jullie zijn voor mij ook mijn kindjes en hoop dat jullie het allemaal goed stellen en gelukkig mogen leven!

    Veel knuffels van mij en mijn zoontje voor jullie allen! Ik ben fier op jullie moed op jullie kracht op jullie zelf!

  2. Prachtig he…
    Hopelijk mag ons meisje uit Bolivië ook zo’n goede ervaringen opbouwen 😍💕

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.